Parmesanrisotto med knaperstekt kalvtunga
Knorr Professional Kalvfond och Knorr Professional Kycklingfond på Kocklandslagets vis. En panerad kalvtunga som knapersteks och serveras med en parmesanrisotto. Texturer och smaker i en spännande kombination.

Ingredienser
Parmesanrisotto med knaperstekt kalvtunga
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Risotto
Ris, arborio
/g
800.0 g
0%
Lök, schalotten
/g
200.0 g
0%
Rapsolja
/g
50.0 g
0%
Timjan
/g
20.0 g
0%
Lagerblad
/g
5.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
3.0 g
0%
Vin, vitt
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L
/l
3.0 l
0%
Ost, parmesan riven
/g
50.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
100.0 g
0%
Kalvtunga
Morot
/g
300.0 g
0%
Lök, gul
/g
200.0 g
0%
Palsternacka, skalad
/g
150.0 g
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Tunga, kalv
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L
/ml
500.0 ml
0%
Lagerblad
/g
2.0 g
0%
Kryddpeppar
/g
2.0 g
0%
Ägg, färska
/g
240.0 g
0%
Vetemjöl
/g
100.0 g
0%
Panko, ströbröd
/g
100.0 g
0%
Rapsolja
/g
200.0 g
0%
Garnityr
Svamp,skogssvamp blandad färsk
/g
200.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Risotto
-
Ris, arborio 800.0 g
-
Lök, schalotten 200.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Timjan 20.0 g
-
Lagerblad 5.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 3.0 g
-
Vin, vitt 300.0 ml
-
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 3.0 l
-
Ost, parmesan riven 50.0 g
-
Smör, osaltat 100.0 g
Kalvtunga
-
Morot 300.0 g
-
Lök, gul 200.0 g
-
Palsternacka, skalad 150.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Tunga, kalv 1.0 kg
-
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 500.0 ml
-
Lagerblad 2.0 g
-
Kryddpeppar 2.0 g
-
Ägg, färska 240.0 g
-
Vetemjöl 100.0 g
-
Panko, ströbröd 100.0 g
-
Rapsolja 200.0 g
Garnityr
-
Svamp,skogssvamp blandad färsk 200.0 g
-
Smör, osaltat 20.0 g
Förberedelser
-
Risotto
- Låt schalottenlöken småkoka i lite olja i 15 minuter.
- Tillsätt riset och kryddorna och rör hela tiden.
- När riset är upphettat, tillsätt vinet och reducera bort nästan all vätska.
- Tillför Knorr Professional Kycklingfond successivt i små mängder.
- Koka i 20–30 minuter tills riset är al dente.
- Ta risotton från spisen och tillsätt parmesanen och tärnat smör. Servera genast.
-
Kalvtunga
- Tärna rotsakerna grovt och låt dessa småkoka med vattnet i en kastrull i 15 minuter.
- Lägg de sköljda kalvtungorna ovanpå rotsakerna och tillsätt Knorr Professional Kalvfond och kryddor.
- Koka tungorna tills de är genomkokta. Skala av hinnorna och lägg tillbaka dem i spadet. Låt kallna.
- Skär i portionsbitar och krydda med salt och peppar.
- Dubbelpanera tungorna och stek dem knapriga i matolja.
-
Garnityr
- Stek svamparna snabbt i smör och krydda med salt och peppar.