Menu

Ingredienser

+

Risotto

  • Ris, arborio 800.0 g
  • Lök, schalotten 200.0 g
  • Rapsolja 50.0 g
  • Timjan 20.0 g
  • Lagerblad 5.0 g
  • Svartpeppar, grovmald 3.0 g
  • Vin, vitt 300.0 ml
  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 3.0 l
  • Ost, parmesan riven 50.0 g
  • Smör, osaltat 100.0 g

Kalvtunga

  • Morot 300.0 g
  • Lök, gul 200.0 g
  • Palsternacka, skalad 150.0 g
  • Vatten 1.0 l
  • Tunga, kalv 1.0 kg
  • Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 500.0 ml
  • Lagerblad 2.0 g
  • Kryddpeppar 2.0 g
  • Ägg, färska 240.0 g
  • Vetemjöl 100.0 g
  • Panko, ströbröd 100.0 g
  • Rapsolja 200.0 g

Garnityr

  • Svamp,skogssvamp blandad färsk 200.0 g
  • Smör, osaltat 20.0 g

Förberedelser

  1. Risotto

    • Låt schalottenlöken småkoka i lite olja i 15 minuter.
    • Tillsätt riset och kryddorna och rör hela tiden.
    • När riset är upphettat, tillsätt vinet och reducera bort nästan all vätska.
    • Tillför Knorr Professional Kycklingfond successivt i små mängder.
    • Koka i 20–30 minuter tills riset är al dente.
    • Ta risotton från spisen och tillsätt parmesanen och tärnat smör. Servera genast.
  2. Kalvtunga

    • Tärna rotsakerna grovt och låt dessa småkoka med vattnet i en kastrull i 15 minuter.
    • Lägg de sköljda kalvtungorna ovanpå rotsakerna och tillsätt Knorr Professional Kalvfond och kryddor.
    • Koka tungorna tills de är genomkokta. Skala av hinnorna och lägg tillbaka dem i spadet. Låt kallna.
    • Skär i portionsbitar och krydda med salt och peppar.
    • Dubbelpanera tungorna och stek dem knapriga i matolja.
  3. Garnityr

    • Stek svamparna snabbt i smör och krydda med salt och peppar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny