Parmesanrisotto med knaperstekt kalvtunga
Knorr Professional Kalvfond och Knorr Professional Kycklingfond på Kocklandslagets vis. En panerad kalvtunga som knapersteks och serveras med en parmesanrisotto. Texturer och smaker i en spännande kombination.

Ingredienser
Risotto
-
Ris, arborio 800.0 g
-
Lök, schalotten 200.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Timjan 20.0 g
-
Lagerblad 5.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 3.0 g
-
Vin, vitt 300.0 ml
-
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 3.0 l
-
Ost, parmesan riven 50.0 g
-
Smör, osaltat 100.0 g
Kalvtunga
-
Morot 300.0 g
-
Lök, gul 200.0 g
-
Palsternacka, skalad 150.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Tunga, kalv 1.0 kg
-
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 500.0 ml
-
Lagerblad 2.0 g
-
Kryddpeppar 2.0 g
-
Ägg, färska 240.0 g
-
Vetemjöl 100.0 g
-
Panko, ströbröd 100.0 g
-
Rapsolja 200.0 g
Garnityr
-
Svamp,skogssvamp blandad färsk 200.0 g
-
Smör, osaltat 20.0 g
Förberedelser
-
Risotto
- Låt schalottenlöken småkoka i lite olja i 15 minuter.
- Tillsätt riset och kryddorna och rör hela tiden.
- När riset är upphettat, tillsätt vinet och reducera bort nästan all vätska.
- Tillför Knorr Professional Kycklingfond successivt i små mängder.
- Koka i 20–30 minuter tills riset är al dente.
- Ta risotton från spisen och tillsätt parmesanen och tärnat smör. Servera genast.
-
Kalvtunga
- Tärna rotsakerna grovt och låt dessa småkoka med vattnet i en kastrull i 15 minuter.
- Lägg de sköljda kalvtungorna ovanpå rotsakerna och tillsätt Knorr Professional Kalvfond och kryddor.
- Koka tungorna tills de är genomkokta. Skala av hinnorna och lägg tillbaka dem i spadet. Låt kallna.
- Skär i portionsbitar och krydda med salt och peppar.
- Dubbelpanera tungorna och stek dem knapriga i matolja.
-
Garnityr
- Stek svamparna snabbt i smör och krydda med salt och peppar.