Menu

Ingredienser

+

Sill

Kaprismajonnäs

Örtolja

  • Finhackad schalottenlök 30.0 g
  • Olivolja 125.0 g
  • Finhackad grön chili 8.0 g
  • Rivet skal från 1 citron
  • Svartpeppar: efter smak

Receptet är perfekt som tilltugg eller tapas och kombinerar traditionella smaker med en modern twist. Servera med ett glas kylt vitt vin för en komplett smakupplevelse.

...

Förberedelser

  1. Sill

    • Skinn sillarna och salta lätt på båda sidor. Låt stå i 30 minuter.
    • Blanda vinäger, MAILLE Äppelcidervinäger, vatten, salt och socker tills saltet och sockret har lösts upp.
    • Tillsätt sillen och låt den vila i kylskåpet i 18-24 timmar.
  2. Kaprismajonnäs

    • Dränera och torka kaprisen.
    • Mixa kaprisen tills den är slät.
    • Tillsätt HELLMANN’S Professional majonnäs och honung, och mixa ihop.
  3. Örtolja

    • Finhacka chilin och schalottenlöken.
    • Skölj persiljan.
    • Mixa persiljan och olivoljan tills oljan blir grön men fortfarande något texturerad.
    • Blanda i schalottenlöken och chilin, och smaka av med svartpeppar.
  4. Krispigt Surdegsbröd

    • 1. Halvfrys brödet och skär det tunt (cirka 1-2 mm) med en skärmaskin.
    • 2. Lägg skivorna på en silikonbakmatta och pensla med brynt smör.
    • 3. Täck med en annan silikonbakmatta och rosta vid 175°C i cirka 10 minuter tills de är gyllene och krispiga.
    Servering: Bred kaprismajonnäs på tallriken. Lägg de dränerade och torkade sillfiléerna på majonnäsen och skeda över örtoljan. Avsluta med nyriven pepparrot och lägg det krispiga brödet ovanpå.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny