Menu

Ingredienser

+

Gör så här


Detta är en asiatisk influerad rätt där alla ingredienser passar perfekt tillsammans. Här kan du byta ut den picklade fänkålen mot den grönsak som är i säsong just nu eller smaksätta din ponzu med örter eller olika tesorter.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Vitfisk: Skär fiskfiléerna i 10 bitar. Salta varje bit jämnt och låt dem rimma över natten i kylskåpet. Innan servering, bränn snabbt av skinnet på fisken med en brännare för mer smak.
    • Picklad fänkål: Värm upp Maille Vitvinsvinäger, socker och vatten tills sockret har smält. Kyl inläggningsvätskan i en blastkyl eller vid rumstemperatur.Skär fänkålen tunt med en mandolin och lägg in den i vätskan över natten eller längre.
    • Ponzu med rosblad: Blanda ponzu med de torkade rosbladen. Låt stå i rumstemperatur över natten.
    • Kallrökt forellrom: Kallrök forellromen i 8 timmar. Förvara den i kylskåpet.
    • Sjögräsmayo: Blanda HELLMANN’S Professional Majonnäs och sjögräspulver. Förvara i kylskåpet.
    • Montering och Dekoration: Montera portionerna genom att placera den glaserade vitfisken, den picklade fänkålen och den kallrökta forellromen på en tallrik. Tillsätt en klick sjögräsmayo. Garnera med rosblad och vit lupin.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny