Ingredienser
Loc Lac - köttgryta från Kambodja
-
Nötkött strimlat 2.0 kg
-
Ketjap Manis 60.0 g
-
Kimchi Base - Spicy Chili Sauce 40.0 g
-
Chili, röd 10.0 g
-
Tomater 150.0 g
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Vårlök 50.0 g
-
Svartpeppar, malen 2.0 g
-
Ägg, färska 600.0 g
Förberedelser
-
Loc Lac - köttgryta från Kambodja
- Blanda ketjap manis, kim chi base, Knorr Professional Ingefär kryddpuré, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, Knorr Köttbuljong, lågsalt, och hackad chili och marinera oxköttet. Låt vila i en timme.
- Tärna tomaterna och blanda med lök och vårlök.
- Stek det marinerade oxköttet tills det är rostat och glaserat. Tillsätt tomat och lök och låt steka med köttet den sista minuten.
- Fritera äggen i olja och krydda med umami och gärna lite färsk chili.
- Servera stekta ägg ovanpå köttet (gärna med lite ris och grönsaker efter önskemål).