Menu

Ingredienser

+

Klyftpotatis

  • Bakpotatis 2.0 kg
  • Frityrolja 1.0 l
  • Knorr Köttbuljong, pulver 3 x 1,3 kg 5.0 g

Ranchdressing


Vem älskar inte pommes frites eller ett krämigt mos? Potatisen används i många språkliga uttryck. Vi svenskar har till exempel ramsan ”polis, polis, potatisgris”, och ”en het potatis” är ju ett uttryck för ett ämne som ingen vill kännas vid. På danska kan man vara en heldig kartoffel (”en lyckans ost”, som vi skulle säga). Och på engelska kallar man småkriminella personer small potatoes.

...

Förberedelser

  1. Klyftpotatis

    • Skär potatisen i antingen båtar eller stavar. Koka den nästan mjuk, skölj i kallt vatten och lägg över på en handduk för att torka.
    • Fritera sedan potatisen i 120 grader varm olja tills den blir mjuk. Ta upp och lägg över på hushållspapper.
    • Fritera sedan potatisen i 180 grader varm olja tills den blir spröd och gyllenbrun.
    • Ta upp, lägg över på hushållspapper och strö över Knorr Oxbuljong.
  2. Ranchdressing

    • Mixa alla ingredienserna och smaksätt eventuellt dressingen med ytterligare salt och nymalen peppar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny