Korvsnurra med syrad rödkål och grov senap
Vacker, rustik och sagolikt god tillsammans med den syrade rödkålen.

Ingredienser
Korvsnurra med syrad rödkål och grov senap
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Korvsnurra ca 500g
/g
500.0 g
0%
Rödkål
/kg
1.0 kg
0%
Salt
/g
20.0 g
0%
Glögg
/dl
2.0 dl
0%
MAILLE Rödvinsvinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
3.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Ingefära grovt riven
/g
10.0 g
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Äpple (Aroma), strimlat
/stk
1.0 stk
0%
MAILLE Senap Oldstyle 8 x 1 kg till servering
/kg
0.0 kg
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Korvsnurra ca 500g 500.0 g
-
Rödkål 1.0 kg
-
Salt 20.0 g
-
Glögg 2.0 dl
-
Ingefära grovt riven 10.0 g
-
Lagerblad 2.0 st
-
Äpple (Aroma), strimlat 1.0 stk
Förberedelser
-
Gör så här
- Skiva rödkålen tunt på skärmaskin eller med vass kniv. Vänd upp med salt och låt stå i kyl över natten.
- Skölj av med kallt vatten.
- Koka upp glögg med ingefära, vinäger och lagerblad. Reducera tills 2/3 återstår. Vänd i kålen och koka under lock ca 20 minuter. Rör om någon gång.
- Stek korven och servera med rödkålen och MAILLE Grovkornig senap.