Menu

Ingredienser

+

Karamelliserad kål

  • Vitkål, grovt skuren 2.0 kg
  • Smör 50.0 g
  • Rapsolja 3.0 msk
  • Sirap,ljus 1.0 dl
  • Salt 30.0 g
  • Malen svartpeppar 3.0 g

Färsblandning

Sirapssky

Till servering

  • Lingon, rårörda
  • Potatis, kokt

En svensk husmansklassiker med modern twistKålpudding är en älskad rätt inom svensk husmanskost – och här får den nytt liv med karamelliserad vitkål, smakrik färs och en fyllig sirapssky. Traditionella smaker med tydlig smakprofil. Serverad med rårörda lingon och kokt potatis. Passar perfekt på lunchmenyn eller à la carte. 

...

Förberedelser

  1. Karamelliserad kål

    • Stek kålen gyllenbrun i olja och smör.
    • Tillsätt sirap och låt kålen karamellisera ytterligare 2–3 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
  2. Färsblandning

    • Blanda färs med lök, ägg, grädde, Knorr Kalvfond, kokt ris, sirap, salt och peppar.
    • Lägg ⅓ av kålen i ett smort ½ bleck.
    • Täck med färsblandningen och toppa med ytterligare ⅓ av kålen.
    • Spara resterande kål till servering.
    •  Baka i ugn på 200°C i ca 45 minuter.
  3. Sirapssky

    • Stek kål och lök gyllenbruna i olja.
    • Tillsätt timjan och slå på Knorr Professional DEMI GLACE.
    • Låt koka ca 15 minuter.
    • Smaka av med soja, sirap, salt och peppar.
    • Red av med MAIZENA, sila och håll varm.
  4. Till servering

    • Skär kålpuddingen i 10 bitar.
    • Lägg upp på tallrik, toppa med resterande stekt kål.
    • Servera med rårörda lingon, sirapssky och kokt potatis.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny