Indisk auberginekompott
Den här rätten är ett härligt tillbehör med mycket smak. Receptet kommer från en indisk kock, som serverade kompotten som tillbehör till såväl kött och fågel som fisk. Tricket är att bryna auberginetärningarna riktigt hårt för att smaken ska komma fram.

Ingredienser
Indisk auberginekompott
-
Aubergine, tärnad 2x2cm 1.2 kg
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Chili, grön tärnad 40.0 g
-
Senapspulver 6.0 g
-
Kokosflingor, rostade 100.0 g
-
Curry, Madras 20.0 g
-
Korianderfrö, malen 12.0 g
-
Brun farin 20.0 g
-
Limejuice 50.0 g
-
Cream cheese 250.0 g
-
Koriander, färsk hackad 50.0 g
-
Margarin, flytande 95.0 g
Förberedelser
-
Indisk auberginekompott
- Häll matfett i en stor stekpanna och stek auberginetärningarna hårt. De ska få en djup gyllene färg. Ta upp och lägg åt sidan.
- Sautera lök, vitlök och chili i matfett på låg värme tills de blivit mjuka. Häll sedan ner senapspulver, curry, korianderfrö och kokosflingor. Lägg på ett lock och låt blandningen sautera ca 10−15 minuter. Rör om då och då.
- Häll ner auberginetärningarna och Knorr Grönsaksfond, och låt allt sautera under omrörning i ytterligare ca 10 minuter.
- Ta kastrullen från värmen och blanda ner färskosten och koriandern. Rör om tills kompotten är helt homogen. Smaka av och justera kryddningen med limesaft, salt och peppar.
- Servera som tillbehör till fisk, kött eller fågel.