Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Indisk auberginekompott

  • Aubergine, tärnad 2x2cm 1.2 kg
  • Lök, tärnad 200.0 g
  • Chili, grön tärnad 40.0 g
  • Senapspulver 6.0 g
  • Kokosflingor, rostade 100.0 g
  • Curry, Madras 20.0 g
  • Korianderfrö, malen 12.0 g
  • Brun farin 20.0 g
  • Limejuice 50.0 g
  • Cream cheese 250.0 g
  • Koriander, färsk hackad 50.0 g
  • Margarin, flytande 95.0 g
  1. Indisk auberginekompott

    • Häll matfett i en stor stekpanna och stek auberginetärningarna hårt. De ska få en djup gyllene färg. Ta upp och lägg åt sidan.
    • Sautera lök, vitlök och chili i matfett på låg värme tills de blivit mjuka. Häll sedan ner senapspulver, curry, korianderfrö och kokosflingor. Lägg på ett lock och låt blandningen sautera ca 10−15 minuter. Rör om då och då.
    • Häll ner auberginetärningarna och Knorr Grönsaksfond, och låt allt sautera under omrörning i ytterligare ca 10 minuter.
    • Ta kastrullen från värmen och blanda ner färskosten och koriandern. Rör om tills kompotten är helt homogen. Smaka av och justera kryddningen med limesaft, salt och peppar.
    • Servera som tillbehör till fisk, kött eller fågel.