Hemlagad Kimchi
Koreas nationalrätt - väldigt kryddig och smakrik med många användningsområden. Fermenterad kål som lagras i burkar i källaren i många hus i Korea och används till nästan all matlagning.

Ingredienser
Hemlagad Kimchi
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Hemlagad Kimchi
Kinakål, strimlad
/kg
1.0 kg
0%
Socker, rör
/g
150.0 g
0%
Vinäger, ris
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
50.0 g
0%

Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
50.0 g
0%

Fisksås (Asiatisk)
/g
15.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Kimchi Base - Spicy Chili Sauce
/g
50.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
40.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Hemlagad Kimchi
-
Kinakål, strimlad 1.0 kg
-
Socker, rör 150.0 g
-
Vinäger, ris 300.0 g
-
Fisksås (Asiatisk) 15.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Kimchi Base - Spicy Chili Sauce 50.0 g
Förberedelser
-
Hemlagad Kimchi
- Koka upp vinägern tillsammans med socker och tillsätt övriga ingredienser.
- Koka i 10 minuter och låt kålen rinna av.
- Reducera lagen till önskad konsistens och smak (ska smaka kraftigt av chili, syra, sötma och umami)
- Tillsätt kålen igen och förvara kimchin i kylskåp i lufttätt emballage.