Ingredienser
Picklad rödlök
-
Vatten 200.0 ml
-
Socker 200.0 g
-
WINBORGS Ättiksprit 12%, 8 x 1 L 100.0 ml
-
Salt 6.0 g
-
Rödlök, skivad 400.0 g
Rökt chilidressing
Sallad
-
Korv, Bratwurst 1.0 kg
-
Potatis, kokt skalad 500.0 g
-
Blomkål, i buketter 500.0 g
-
Champinjoner, färska 400.0 g
-
Paprika, röd tärnad 200.0 g
-
Lök, tärnad 400.0 g
-
Grönkål, strimlad 200.0 g
-
Tomater, coctail på kvist 200.0 g
-
Gurka, urkärnad och skivad 300.0 g
-
Rapsolja 80.0 g
Förberedelser
-
Picklad rödlök
- Blanda hälften av vattnet med sockret, värm och rör om tills sockret löst sig, låt svalna och ha i resten av vattnet, saltoch WINBORGS Ättiksprit 12%.
- Slå vätskan över rödlöken, gör den helst dagen innan. Förvara kylt.
- Strö den sedan över salladen vid servering.
-
Rökt chilidressing
- Blanda allt och servera till salladen.
-
Sallad
- Skiva eller tärna potatisen när den är ljummen och lägg i en kantin eller bunke.
- Blanda champinjonerna med Knorr Professional Vitlök kryddpurè och oljan i en form med lite salt och baka av på 150 grader i 15 minuter. Gör samma sak med blomkålen.
- Ställ in blomkålen samtidigt som champinjonerna men höj värmen till 180 grader när champinjonerna är klara och baka av tills blomkålen får färg.
- Skär korven i 2x2 cm bitar och stek den tills den får en gyllenbrun färg, häll över den på potatisen.
- Stek lök och paprika på medeltemperatur med en del av fettet från korven tills löken får färg. Häll i bunken.
- Sautera grönkålen snabbt och tillsätt den med de andra ingredienserna, blanda och smaka av med salt.