Grönkålssallad med bratwurst, potatis, rostad blomkål, svamp, och rökt chilidressing
En klassisk tysk rätt som passar perfekt till lunch. Den rökta chilin ger ett smakrikt lyft till dressingen.

Ingredienser
Picklad rödlök
-
Vatten 200.0 ml
-
Socker 200.0 g
-
Salt 6.0 g
-
Rödlök, skivad 400.0 g
Rökt chilidressing
Sallad
-
Korv, Bratwurst 1.0 kg
-
Potatis, kokt skalad 500.0 g
-
Blomkål, i buketter 500.0 g
-
Champinjoner, färska 400.0 g
-
Paprika, röd tärnad 200.0 g
-
Lök, tärnad 400.0 g
-
Grönkål, strimlad 200.0 g
-
Tomater, coctail på kvist 200.0 g
-
Gurka, urkärnad och skivad 300.0 g
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Rapsolja 80.0 g
Förberedelser
-
Picklad rödlök
- Blanda hälften av vattnet med sockret, värm och rör om tills sockret löst sig, låt svalna och ha i resten av vattnet, saltoch WINBORGS Ättiksprit 12%.
- Slå vätskan över rödlöken, gör den helst dagen innan. Förvara kylt.
- Strö den sedan över salladen vid servering.
-
Rökt chilidressing
- Blanda allt och servera till salladen.
-
Sallad
- Skiva eller tärna potatisen när den är ljummen och lägg i en kantin eller bunke.
- Blanda champinjonerna med Knorr Professional Vitlök kryddpurè och oljan i en form med lite salt och baka av på 150 grader i 15 minuter. Gör samma sak med blomkålen.
- Ställ in blomkålen samtidigt som champinjonerna men höj värmen till 180 grader när champinjonerna är klara och baka av tills blomkålen får färg.
- Skär korven i 2x2 cm bitar och stek den tills den får en gyllenbrun färg, häll över den på potatisen.
- Stek lök och paprika på medeltemperatur med en del av fettet från korven tills löken får färg. Häll i bunken.
- Sautera grönkålen snabbt och tillsätt den med de andra ingredienserna, blanda och smaka av med salt.