Menu

Ingredienser

+

Gör så här


Denna rätt, en kyckling-escabeche serverad med auberginer, är tänkt som en kall eller rumstempererad förrätt som förenar gamla tekniker med en modern twist.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • För kycklingen: Brun styck deltaljerna i en panna med olivolja. Lyft ur kucklingen och ställ åt sidan. I samma panna, stek vitlöken, morötterna, fänkålen, löken och paprikan, allt hackat i stora bitar. Tillsätt kryddor som Knorr Aromat, svartpeppar, stjärnanis, kanel och lagerblad. Lägg i kycklingen och sjud i några minuter. Tillsätt sherryvinäger, äppelcider vinäger, vitt vin och Knorr Kycklingfond. Sjud långsamt i cirka 35 minuter under lock. Kontrollera att kycklingen är klar, tillsätt sedan miso (tidigare upplöst i samma kokande vätska) och sesamolja, justera saltet efter behov. När allt är avsmakat och klart, kyl natten över
    • För auberginerna: När kycklingen är rumstempererad, plocka köttet från benen. Täck över auberginerna och grilla framtill att auberinen är mjuk på insidan. Skala dem försiktigt och försök att behålla formen som den är. Fyll auberginerna med kycklingen.
    • För såsen: Passera allt genom en sil och reducera. Tillsätt lite MAIZENA Snowflake för att få en slät textur. Sautera auberginerna och dekorera med sesamfrön, picklad rödlök och gräslök.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny