Chili- och ingefärasås
En syrlig, kryddig sås som fungerar bra både som varm och kall. En sås som står på bordet vid alla måltider i Madagaskar.

Ingredienser
Chili- och ingefärasås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Chili- och ingefärasås
SLOTTS Tomatpuré
/g
60.0 g
0%
Vinäger, vitvin
/g
200.0 g
0%
Vatten
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Lök, tärnad
/g
100.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Socker
/g
80.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Chili- och ingefärasås
-
SLOTTS Tomatpuré 60.0 g
-
Vinäger, vitvin 200.0 g
-
Vatten 200.0 g
-
Lök, tärnad 100.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Socker 80.0 g
-
Persilja, hackad 20.0 g
Förberedelser
-
Chili- och ingefärasås
- Tillsätt alla ingredienser förutom persilja i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt puttra 15 minuter.
- Ta bort från värmen och låt svalna.
- Mixa i en matberedare tillsammans med persilja till slät puré.