Chili con carne
En chili con carne som laddats med massor av smak och härligt tugg. Servera den med en klick korianderyoghurt på toppen och den funkar lika bra på festen som till skollunchen och i fjällserveringen! Tips! Har du många vegogäster? Sök efter Chili sin carne i vår receptbank, så hittar du ett snarlikt men köttfritt recept!

Ingredienser
Gör så här
-
Nötkött, färs 800.0 g
-
Bönor, vita kokta 500.0 g
-
Kidneybönor, kokta 400.0 g
-
Lök, gul finhackad 250.0 g
-
Knorr Peperonata 6 x 2,6 kg 400.0 g
-
Chili, Ancho pulver 12.0 g
-
Peppar, spansk finhackad 15.0 g
-
Spiskummin malen 4.0 g
-
Vatten 300.0 g
-
Salt 6.0 g
-
Svartpeppar 3.0 g
-
Koriander, färsk hackad 10.0 g
-
Margarin, flytande 40.0 g
Korianderyoghurt
-
Yoghurt 300.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Koriander, färsk hackad 14.0 g
-
Svartpeppar, malen 1.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Hetta upp en gryta eller kastrull och tillsätt margarin. Fräs köttfärsen och rör runt ordentligt, så att köttfärsen blir finfördelad.
- Tillsätt lök, spiskummin, anchochilipulver, svartpeppar, hackad chili , hackad koriander och salt. Fräs i ytterligare ett par minuter.
- Häll i Tomatino, vitlökspasta, Pepperonata, paprikapuré, rökt chilipuré, oxfond, vatten och vinäger. Låt puttra på medelvärme i ca 30 min och rör om då och då.
- Tillsätt bönorna och låt puttra i ytterligare 10 minuter. Smaka eventuellt upp med mer salt. Servera med en klick korianderyoghurt och bulgur eller ris.
-
Korianderyoghurt
- Blanda alla ingredienser och låt stå till sig i minst en timma innan servering.