Chermoula till marinering av fisk, fågel och kött
Chermoula finns i många varianter med flera olika användningsområden. På samma sätt som vi sparar receptet på mormors speciella maträtt eller kaka sparas chermoularecept i Nordafrika.

Ingredienser
Chermoula
-
Rödlök, tärnad 150.0 g
-
Spiskummin, hela 5.0 g
-
Chiliflakes 2.0 g
-
Persilja, hackad 50.0 g
-
Koriander, färsk hackad 20.0 g
-
Salt, havs 5.0 g
-
Svartpeppar
Förberedelser
-
Chermoula
Mixa eller finhacka alla ingredienserna. Häll över blandningen i en gryta och värm den försiktigt.
Ställ in i kylen. Använd gärna rikliga mängder!
-
Tips!
Chermoula kan användas till både lamm, kyckling, kalv och fisk. Den passar dock bäst till fet fisk, eftersom det då går snabbare för marinaden att ge smak. Testa med lax, makrill eller hälleflundra. Marinera fisken i stora tärningar på spett eller halstra dem, antingen i ugnen eller på utomhusgrillen.