Chermoula till marinering av fisk, fågel och kött
Chermoula finns i många varianter med flera olika användningsområden. På samma sätt som vi sparar receptet på mormors speciella maträtt eller kaka sparas chermoularecept i Nordafrika.

Ingredienser
Chermoula till marinering av fisk, fågel och kött
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Chermoula
Rödlök, tärnad
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Spiskummin, hela
/g
5.0 g
0%
Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
80.0 g
0%

Chiliflakes
/g
2.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
50.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
50.0 ml
0%

Koriander, färsk hackad
/g
20.0 g
0%
Salt, havs
/g
5.0 g
0%
Svartpeppar
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Chermoula
-
Rödlök, tärnad 150.0 g
-
Spiskummin, hela 5.0 g
-
Chiliflakes 2.0 g
-
Persilja, hackad 50.0 g
-
Koriander, färsk hackad 20.0 g
-
Salt, havs 5.0 g
-
Svartpeppar
Förberedelser
-
Chermoula
- Mixa eller finhacka alla ingredienserna. Häll över blandningen i en gryta och värm den försiktigt. Ställ in i kylen. Använd gärna rikliga mängder!
-
Tips!
- Chermoula kan användas till både lamm, kyckling, kalv och fisk. Den passar dock bäst till fet fisk, eftersom det då går snabbare för marinaden att ge smak. Testa med lax, makrill eller hälleflundra. Marinera fisken i stora tärningar på spett eller halstra dem, antingen i ugnen eller på utomhusgrillen.