En fräsch mozzarellasallad är det perfekta tilltugget att bjuda på. Välsmakande och vacker att se på. Den vita osten mot det röda tomaten och som en uppiggande prick över i:et basilikaoljan runt om på tallriken. Den här rätten är framtagen med särskilt tanke på matgäster som lider av dysfagi (tugg- och/eller sväljsvårigheter)

Ingredienser
Tomatsallad
-
Tomater 500.0 g
-
Socker 5.0 g
-
äppelcidervinäger 3.0 tsk
Mozzarella
-
Ost, mozarella 500.0 g
-
1 dl vätska från mozzarellan
Förberedelser
-
Tomatsallad
- Blanda alla ingredienser och häll i en cylinderform på ca 5-6 cm i diameter.
- Kyl i minst 3 timmar.
- Ta din "sallad" ur formen och skär i skivor. Servera gärna med lite basilikaolja.
-
Mozzarella
- Blanda alla ingredienser och häll i en cylinderform på ca 5-6 cm i diameter.
- Kyl i minst 3 timmar.