Tomat- och mozzarellasallad
En fräsch mozzarellasallad är det perfekta tilltugget att bjuda på. Välsmakande och vacker att se på. Den vita osten mot det röda tomaten och som en uppiggande prick över i:et basilikaoljan runt om på tallriken. Den här rätten är framtagen med särskilt tanke på matgäster som lider av dysfagi (tugg- och/eller sväljsvårigheter)

Ingredienser
Tomat- och mozzarellasallad
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Tomatsallad
Tomater
/g
500.0 g
0%
Socker
/g
5.0 g
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/tsk
3.0 tsk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
80.0 g
0%
Mozzarella
Ost, mozarella
/g
500.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
200.0 ml
0%
1 Dl Vätska Från Mozzarellan
/
0.0
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
70.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Tomatsallad
-
Tomater 500.0 g
-
Socker 5.0 g
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 80.0 g
Mozzarella
-
Ost, mozarella 500.0 g
-
Matlagningsgrädde 200.0 ml
-
1 Dl Vätska Från Mozzarellan
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 70.0 g
Förberedelser
-
Tomatsallad
- Blanda alla ingredienser och häll i en cylinderform på ca 5-6 cm i diameter.
- Kyl i minst 3 timmar.
- Ta din "sallad" ur formen och skär i skivor. Servera gärna med lite basilikaolja.
-
Mozzarella
- Blanda alla ingredienser och häll i en cylinderform på ca 5-6 cm i diameter.
- Kyl i minst 3 timmar.