Menu

Ingredienser

+

Ramen

Långbakad fläsksida


En rykande het måltid som helt säkert kommer att tillfredsställa ditt ramenbegär! Laga en läcker Miso Ramen med buljong på mindre än 30 minuter och bygg på med tillbehör som ramen ägg och långbakad fläsksida som kan göras dagen före eller anpassa med dina favorittillbehör.

...

Förberedelser

  1. Ramen

    • Hetta upp en kastrull med rapsolja. Svetta schalottenlök, vitlök, skivad ingefära och chili.
    • Tillsätt 5 liter vatten och 100 gram kycklingbuljongpulver. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt misopasta, riven ingefära och sesamolja.
    • Koka upp vatten. Picka äggen i toppen med en liten kniv. Koka äggen i 6 minuter och 10 sekunder. Spola i kallt vatten. Skala och dela äggen i halvor.
    • Skölj munggroddarna i kallt vatten. Skölj pak choi, ta bort roten och dela i 4-6 klyftor.
    • Koka nudlar i saltat vatten i ca 2 minuter.
    • Lägg nudlar i botten, lägg på pak choi, munggroddar, ägghalva, fläsksida (se recept) och slå på varm buljong. Häll på chiliolja, sesamfrön och toppa med koriander! 
  2. Långbakad fläsksida

    • Blanda alla ingredienserna, utom fläsket, i en bunke. Gnid sedan in köttet ordentligt med all smet. Låt stå och marinera i 1 timme.
    • Ställ ugnen på 125 grader. Lägg köttet i en ugnsform. Baka i ugnen i ca 4 timmar. Höj värmen till 200 grader och ta ut köttet när det fått fin färg. Det går alldeles utmärkt att göra köttet dagen innan. 
    • Skiva tunt innan servering.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny