Sparris med Örtagårdshollandaise
En klassisk förrätt med en från grunden slagen smaksatt hollandaise som lyfter sparrisen till nya höjder.

Ingredienser
Gör så här
-
Ägg 4.0 stk
-
Citronsaft och zest 2.0 msk
-
Vatten 1.0 msk
-
Smör 500.0 g
-
Gräslök, fint skuren 2.0 msk
-
Till Servering
-
Sparris, grön 600.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull vid svag värme.
- Vispa samman äggulor, vatten, citron juice, zest och Knorr Örtagårdsbuljong i en kastrull. Vispa tills det börjar tjockna över svag värme (ca 65 grader).
- Ta äggskummet från värmen och tillsätt smör till att börja med i en tunn stråle utan att bottensatsen kommer med och därefter snabbare.
- Smaka av med gräslök och salt om så behövs.
- Servera såsen tillsammans med nykokt sparris eller en bit fisk.