Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Ägg 4.0 stk
  • .saft och zest 2.0 msk
  • Vatten 1.0 msk
  • Smör 500.0 g
  • Knorr Örtagårdsbuljong, pulver 3 x 1,5 kg 15.0 g
  • Gräslök, fint skuren 2.0 msk
  • Till Servering
  • Sparris, grön 600.0 g

En klassisk förrätt med en från grunden slagen smaksatt hollandaise som lyfter sparrisen till nya höjder.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Smält smöret i en kastrull vid svag värme.
    • Vispa samman äggulor, vatten, citron juice, zest och Knorr Örtagårdsbuljong i en kastrull. Vispa tills det börjar tjockna över svag värme (ca 65 grader).
    • Ta äggskummet från värmen och tillsätt smör till att börja med i en tunn stråle utan att bottensatsen kommer med och därefter snabbare.
    • Smaka av med gräslök och salt om så behövs.
    • Servera såsen tillsammans med nykokt sparris eller en bit fisk.

     

Produkter
Recept
Favoriter
Meny