Menu

Ingredienser

+

Grytan

Pan amb oli

Saltrostade mandlar


En ikonisk rätt från det spanska köket som förtjänar en självklar plats på menyn. Zarzuela är en smakrik och elegant fisk- och skaldjursgryta med sobrasada, saffran och mandel – en kombination som lyfter havets råvaror till nya höjder. Serveras med saltrostade mandlar och Pan amb oli för en komplett upplevelse. Perfekt som huvudrätt på à la carte-menyn.

...

Förberedelser

  1. Grytan

    • Smält sobrasada i en gryta på medelvärme tills fettet släpper. Tillsätt lök, fänkål och vitlök. Svetta tills mjukt. Putsa fisken och salta lätt. Låt stå i ca 20 minuter. Rensa musslor från smuts och skägg.
    • Tillsätt tomatpuré, saffran, lagerblad, paprikapulver och rökt paprikapulver. Svetta ytterligare några minuter.
    • Häll i vitt vin och reducera till hälften. Tillsätt Tomatino, vatten och skaldjursfond. Sjud i ca 10 minuter.
    • Mixa mandel med 1 msk olivolja till en slät massa. Rör ner i grytan och koka upp.
    • Tillsätt grillad paprika och tomat i mindre bitar. Smaka av med salt, peppar och citron.
    • Skär fisken i ca 5 cm stora bitar.
    • Lägg ner fisk, musslor och räkor i grytan. Lägg på lock och sjud i 2–3 minuter tills allt är genomkokt.
    • Servera med hackade saltrostade mandlar och Pan amb oli.
  2. Pan amb oli

    • Skär baguetten i skivor. Ringla över olivolja och rosta gyllene.
    • Dela tomaten på mitten.
    • Pensla eller bred ett tunt lager Knorr Kryddpasta Vitlök på det rostade brödet.
    • Gnugga tomaten över brödet.
    • Avsluta med flingsalt och servera.
  3. Saltrostade mandlar

    • Sätt ugnen på 190 °C.
    • Lös upp salt och Knorr Umami i vattnet. Häll i en ugnsfast form och tillsätt mandlarna.
    • Rosta i ugnen tills vätskan är borta och mandlarna fått fin färg. Rör om då och då under rostningen.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny