Picklad piri piri-gurka med koriander
En gurkinläggning som kryddats med piri piri, den heta chilifrukten som portugiserna tog med till sina kolonier i Moçambique och Angola. Piri betyder peppar på swahili, och piri piri att pepparen är extra stark.

Ingredienser
Picklad piri piri-gurka med koriander
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Picklad piri piri-gurka med koriander
Vatten
/ml
300.0 ml
0%
Socker
/g
180.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
100.0 ml
0%

Piri piri
/g
15.0 g
0%
Gurka
/g
842.0 g
0%
Salt(1)
/g
5.0 g
0%
Rödlök, skivad
/g
100.0 g
0%
Koriander, färsk hackad
/g
10.0 g
0%
Unused/Remaining Ingredients
Gurka
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Picklad piri piri-gurka med koriander
-
Vatten 300.0 ml
-
Socker 180.0 g
-
Piri piri 15.0 g
-
Gurka 842.0 g
-
Salt(1) 5.0 g
-
Rödlök, skivad 100.0 g
-
Koriander, färsk hackad 10.0 g
Unused/Remaining Ingredients
-
Gurka
Förberedelser
-
Picklad piri piri-gurka med koriander
- Koka upp vatten, ättikssprit och socker tillsammans med tillsammans med chilin. Ta av från värmen och och låt lagen svalna.
- Vänd gurkan i saltet. Lägg en tyngd på gurkan och låt gurkan stå i press i 50 minuter.
- Häll av vattnet från gurkan och pressa ut vätskan. Lägg gurk och rödlök i ättikslagen, låt alltsammans dra i minst två timmar. Tillsätt koriandern före servering
-
Unused/Remaining Ingredients