Picklad piri piri-gurka med koriander
En gurkinläggning som kryddats med piri piri, den heta chilifrukten som portugiserna tog med till sina kolonier i Moçambique och Angola. Piri betyder peppar på swahili, och piri piri att pepparen är extra stark.

Ingredienser
Picklad piri piri-gurka med koriander
-
Vatten 300.0 ml
-
Socker 180.0 g
-
Piri piri 15.0 g
-
Gurka 842.0 g
-
Salt(1) 5.0 g
-
Rödlök, skivad 100.0 g
-
Koriander, färsk hackad 10.0 g
Unused/Remaining Ingredients
-
Gurka
Förberedelser
-
Picklad piri piri-gurka med koriander
- Koka upp vatten, ättikssprit och socker tillsammans med tillsammans med chilin. Ta av från värmen och och låt lagen svalna.
- Vänd gurkan i saltet. Lägg en tyngd på gurkan och låt gurkan stå i press i 50 minuter.
- Häll av vattnet från gurkan och pressa ut vätskan. Lägg gurk och rödlök i ättikslagen, låt alltsammans dra i minst två timmar. Tillsätt koriandern före servering
-
Unused/Remaining Ingredients