Menu

Ingredienser

+

Blomsterbearnaise


God kokt färskpotatis som vänds i en sommartolkad bearnaise blir ett otroligt gott och trevligt tillbehör som passar till alla former av grillat, både fisk, fågel och kött. Ett recept som kan plockas fram vid betydligt fler tillfällen än bara till midsommar. /Rasmus Larsson

...

Förberedelser

  1. Blomsterbearnaise

    • Koka upp vinäger, vatten, pepparkorn, lagerblad, persiljestjälkar och hackad lök. Reducera till hälften. Skira smöret under tiden.
    • Lägg äggulorna i en tjockbottnad kastrull och sila i vinägerreduktionen. Sätt på spisen på medelvärme, vispa äggsmeten kraftigt tills den tjocknar.
    • Ta kastrullen från värmen när äggsmeten tjocknat och vispa försiktigt i det skirade smöret i en tunn stråle till en homogen sås. Smaka upp med salt, örtagårdsbuljong, blommor, hackad persilja och körvel.
    • Häll blomsterbearnaisen över potatisen (som ångats av) och blanda försiktigt runt så att all potatis täcks av sås.
    • Servera.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny