Morotstartar med kycklingfond smaksatt med brynt smör
En morotssnack som också passar bra som förrätt.

Ingredienser
Morotstartar med kycklingfond smaksatt med brynt smör
-
Morot 100.0 g
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Citron,zest 5.0 g
-
Timjan 3.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Salvia, färsk 20.0 g
-
Bovete, krossat 30.0 g
-
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 200.0 ml
Förberedelser
-
Morotstartar med kycklingfond smaksatt med brynt smör
- Lägg de skalademorötterna i en vacuumpåse med hälften av smöret, citronzest, timjan och salt.
- Ånga på 85 grader i ca 1,5 timme.
- Lått morötterna svalna och mixa grovt.
- Bryn resterande smör i en panna, dra av pannan och lägg i salvian, låt den influeras i smöret ca 15 minuter sila sedan av smöret. Blanda brynta smöret med Knorr Professional Kycklingfond.
- Rosta bovetet tills den fått fin färg
- Blanda morötterna med det brynta smöret och lägg upp. Toppa med rostat bovete.