Kryddiga kikärtsbullar
De här kikärtsbullarna är knappast bara till för dina vegogäster utan för alla som gillar friterade godsaker fulladdade med smak. Försvinnande goda som det brukar heta.

Ingredienser
Gör så här
-
Kikärtor, torkade blötlagda och kokta 500.0 g
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Vitlök 2.0 stk
-
Senapsfrön, mortlade 1.0 tsk
-
Korianderfrön, hela, mortlad 2.0 tsk
-
Kryddpeppar, mortlad 1.0 tsk
-
Salt 1.0 msk
-
Persilja, hackad 10.0 g
-
1 Krm Bikarbonat
-
Olja Till Fritering
Förberedelser
-
Gör så här
- Grovhacka lök och vitlök. Mixa löken med kikärtorna i en matberedare tillsammans med lite vatten. Massan ska var lite grynig.
- Tillsätt kryddor, bikarbonat och persilja.
- Värm oljan till 180*C. Forma små bullar med sked och fritera gyllenbruna i ca 2 minuter. Lägg bullarna på en bit hushållspapper.