Kryddiga kikärtsbullar
De här kikärtsbullarna är knappast bara till för dina vegogäster utan för alla som gillar friterade godsaker fulladdade med smak. Försvinnande goda som det brukar heta.

Ingredienser
Kryddiga kikärtsbullar
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Kikärtor, torkade blötlagda och kokta
/g
500.0 g
0%
Lök, gul
/stk
2.0 stk
0%
Vitlök
/stk
2.0 stk
0%
Senapsfrön, mortlade
/tsk
1.0 tsk
0%
Korianderfrön, hela, mortlad
/tsk
2.0 tsk
0%
Kryddpeppar, mortlad
/tsk
1.0 tsk
0%
Salt
/msk
1.0 msk
0%
Persilja, hackad
/g
10.0 g
0%
1 Krm Bikarbonat
/
0.0
0%
Olja Till Fritering
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Kikärtor, torkade blötlagda och kokta 500.0 g
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Vitlök 2.0 stk
-
Senapsfrön, mortlade 1.0 tsk
-
Korianderfrön, hela, mortlad 2.0 tsk
-
Kryddpeppar, mortlad 1.0 tsk
-
Salt 1.0 msk
-
Persilja, hackad 10.0 g
-
1 Krm Bikarbonat
-
Olja Till Fritering
Förberedelser
-
Gör så här
- Grovhacka lök och vitlök. Mixa löken med kikärtorna i en matberedare tillsammans med lite vatten. Massan ska var lite grynig.
- Tillsätt kryddor, bikarbonat och persilja.
- Värm oljan till 180*C. Forma små bullar med sked och fritera gyllenbruna i ca 2 minuter. Lägg bullarna på en bit hushållspapper.