Menu

Ingredienser

+

Pizzadeg

  • Jäst, färsk 3.0 g
  • Vatten 1.3 l
  • Vetemjöl 2.0 kg
  • Salt 45.0 g
  • Spara lite mjöl för att knåda och baka ut.

Tomatsås

Béarnaises

  • 300 g HELLMANN`S Professional
  • Dragon, inlagd i vinäger 6.0 g
  • 4 g Dragonvinäger från burken
  • Worcestershiresås 2.0 g
  • Cayennepeppar
  • Persilja, färskfryst 4.0 g
  • Dragon, färskfryst 2.0 g
  • Gurkmeja, en knivspets

Till pizzan


  • De verkligt goda vegetariska pizzorna är få och långt imellan, i detta recept samman sätter vi ingredienser för att skapa den ultimata pizza-upplevelsen.

...

Förberedelser

  1. Pizzadeg

    • Lös upp jästen i kallt vatten och rör i mjölet, knåda degen med degkrok i cirka15 minuter för att aktivera gluten. Täck skålen med duk och låt degen vila i 15 minuter. Knåda därefter degen tills den är jämn. Täck med plastfilm och låt degen vila i 12 timmar vid ca 20 grader. Dela degen i 8 bitar, ca 200 gram vardera. Förvara degen i kylskåpet, gärna i 3 dagar men kan användas efter en dag. Kan förvaras i kylskåpet i upp till 10 dagar.
  2. Tomatsås

    • Blanda alla ingredienser och låt såsen vila i minst en timme innan du använder den. Denna sats tomatsås blir mer än vad som behövs till detta recept. Går att frysa bra eller kan förvaras i kylskåp i minst en vecka.
  3. Béarnaises

    • Blanda samtliga ingredsienser. Låt såsen vila i minst 1 timme före användning.
  4. Till pizzan

    • Stek tinade NoChicken Chunks och krydda med Knorr Meat and Grill-krydda. Värmugnen till 275 grader. Placera 1,5 matsked tomatsås i mitten av den "utkavlade" pizzadegen, använd semolina mjöl för att degen inte ska fastna! Bred ut tomatsås och NoChicken-chunks och toppa med mozzarella.
    • Baka pizzorna i cirka 3 minuter, rotera ett halvt varv och baka i någon minut till tills pizzan fått jämn färg. Låt svalna i några minuter och toppa med Béarnaises. Servera omedelbart.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny