Klassisk pepparsås
När jag gör pepparsås använder jag gärna tre olika sorters peppar för att göra såsen lite intressantare. Vill du kan du blanchera pepparkornen, så blir såsen något mildare. Servera till en perfekt stekt köttbit eller ankbröst. /Daniel Müllern

Ingredienser
Klassisk pepparsås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Svartpeppar
/msk
2.0 msk
0%
Rosépeppar
/msk
1.0 msk
0%
Grönpeppar, torkad
/msk
2.0 msk
0%
Schalottenlökar, banan finhackade
/stk
3.0 stk
0%
Smör
/g
30.0 g
0%
Cognac, trestjärnig
/dl
0.5 dl
0%
Knorr Professional Kalvfond 5 x 1 L
/dl
8.0 dl
0%

MAILLE Senap Dijon Original 8 x 1 kg
/msk
1.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Grädde eller gräddalternativ
/dl
4.0 dl
0%
MAIZENA Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/msk
2.0 msk
0%

Salt
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Svartpeppar 2.0 msk
-
Rosépeppar 1.0 msk
-
Grönpeppar, torkad 2.0 msk
-
Schalottenlökar, banan finhackade 3.0 stk
-
Smör 30.0 g
-
Cognac, trestjärnig 0.5 dl
-
Grädde eller gräddalternativ 4.0 dl
-
Salt
Förberedelser
-
Gör så här
- Börja med att mortla eller mixa pepparkornen grovt.
- Koka ner kalvfonden tills ca 4–5 dl återstår.
- Fräs på peppar och lök i smöret. Tillsätt cognac och bränn av genom att tända eld på spriten.
- Tillsätt din reducerade kalvfond. Låt koka upp.
- Häll i grädden och koka ihop till en simmig konsistens. Red av såsen med MAIZENA Majsstärkelse utblandat i lite vatten.
- Smaka av såsen med dijonsenap och salt.