Klar soppa med frikadeller, selleri, ärtor och gulbetor
Den här rätten är framtagen med särskilt tanke på matgäster som lider av dysfagi (tugg-och/eller sväljsvårigheter)

Ingredienser
Klar soppa med frikadeller, selleri, ärtor och gulbetor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Soppa
Vatten
/l
1.0 l
0%
Kycklingfrikadeller
Kyckling
/g
500.0 g
0%
Ägg, flytande pastöriserade
/ml
100.0 ml
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
500.0 ml
0%
Utan Senor Och Fett
/
0.0
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Vitpeppar, Stött
/
0.0
0%
Sellerisufflé
Rotselleri, tärnad
/kg
1.0 kg
0%
Lök, strimlad
/g
100.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
300.0 ml
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Äggula, flytande pastöriserad
/ml
200.0 ml
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
ärtor
Ärtor, gröna frusna
/kg
1.2 kg
0%
Ägg, flytande pastöriserade
/ml
180.0 ml
0%
Äggula, flytande pastöriserad
/ml
100.0 ml
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
50.0 ml
0%
Ångade Och Avkylda
/
0.0
0%
Salt Och Socker
/
0.0
0%
Gulbetor
Gulbetor
/kg
1.0 kg
0%
Ägg, flytande pastöriserade
/ml
180.0 ml
0%
Äggula, flytande pastöriserad
/ml
100.0 ml
0%
Grädde eller gräddalternativ
/l
0.0 l
0%
Ångade, Frysta, Gulbetor - Kylda
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Soppa
-
Vatten 1.0 l
Kycklingfrikadeller
-
Kyckling 500.0 g
-
Ägg, flytande pastöriserade 100.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
-
Utan Senor Och Fett
-
Vatten 1.0 l
-
Vitpeppar, Stött
Sellerisufflé
-
Rotselleri, tärnad 1.0 kg
-
Lök, strimlad 100.0 g
-
Matlagningsgrädde 300.0 ml
-
Vatten 1.0 l
-
Äggula, flytande pastöriserad 200.0 ml
-
Salt
ärtor
-
Ärtor, gröna frusna 1.2 kg
-
Ägg, flytande pastöriserade 180.0 ml
-
Äggula, flytande pastöriserad 100.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 50.0 ml
-
Ångade Och Avkylda
-
Salt Och Socker
Gulbetor
-
Gulbetor 1.0 kg
-
Ägg, flytande pastöriserade 180.0 ml
-
Äggula, flytande pastöriserad 100.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ
-
Ångade, Frysta, Gulbetor - Kylda
Förberedelser
-
Soppa
- Rör ut Maizena Tapioka i vatten och koka tillsammans med bul-jongen under vispning.
- Variera själv mängden av Maizena Tapioka efter önskad konsistens på soppan.
- Garnera soppan med tärningar på gulbetor, ärtor och selleri samt kycklingfrikadeller
-
Kycklingfrikadeller
- Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Lägg selleri och lök i en gryta och addera grädde och vatten.
- Låt grönsaker och vatten sjuda lugnt och stilla tills grönsakerna är helt genomkokta. Ta upp sellerin och löken ur vattnet och mixa dem.
- Tillsätt kryddor och blanda om. Blanda ner lite av sellerivätskan i sellerimassan så att det blir en krämig konsistens. Häll upp massan i en silikonform och täck med plastfilm.
- Ånga massan i 30-40 minuter och låt den svalna i kyl under plastfilm. När massan är kall går det att skära ut tärningar eller stavar om så önskas.
-
Sellerisufflé
- Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Lägg selleri och lök i en gryta och addera matlagningsgrädde och vatten.
- Låt grönsaker och vatten sjuda lugnt och stilla tills grönsakerna är helt genomkokta. Ta upp sellerin och löken ur vattnet och mixa dem.
- Tillsätt kryddor och blanda om. Blanda ner lite av sellerivätskan i sellerimassan så att det blir en krämig konsistens. Häll upp massan i en silikonform och täck med plastfilm.
- Ånga massan i 30-40 minuter och låt den svalna i kyl under plastfilm. När massan är kall går det att skära ut tärningar eller stavar om så önskas.
-
ärtor
- Mixa alla ingredienser till en slät massa.
- Baka i en form i ugnen på kombivärme och ånga 50/50 på 80 grader.
- Låt svalna övertäckt.
- Skär ut portioner i önskad storlek och form.
-
Gulbetor
- Mixa alla ingredienser till en slät massa. Baka i en form i ugn på kombivärme och ånga, 50/50, på 80 grader.
- Låt svalna övertäckt.
- Skär ut portioner i önskad storlek och form.