Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Soppa

  • Vatten 1.0 l

Kycklingfrikadeller

  • Kyckling 500.0 g
  • Ägg, flytande pastöriserade 100.0 ml
  • Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
  • utan senor och fett
  • Vatten 1.0 l
  • vitpeppar, stött

Sellerisufflé

  • Rotselleri, tärnad 1.0 kg
  • Lök, strimlad 100.0 g
  • Matlagningsgrädde 300.0 ml
  • Vatten 1.0 l
  • Äggula, flytande pastöriserad 200.0 ml
  • Salt

ärtor

  • Ärtor, gröna frusna 1.2 kg
  • Ägg, flytande pastöriserade 180.0 ml
  • Äggula, flytande pastöriserad 100.0 ml
  • Grädde eller gräddalternativ 50.0 ml
  • ångade och avkylda
  • salt och socker

Gulbetor

  • Gulbetor 1.0 kg
  • Ägg, flytande pastöriserade 180.0 ml
  • Äggula, flytande pastöriserad 100.0 ml
  • Grädde eller gräddalternativ
  • ångade, frysta, gulbetor - kylda
  1. Soppa

    • Rör ut Maizena Tapioka i vatten och koka tillsammans med bul-jongen under vispning.
    • Variera själv mängden av Maizena Tapioka efter önskad konsistens på soppan.
    • Garnera soppan med tärningar på gulbetor, ärtor och selleri samt kycklingfrikadeller
    .
  2. Kycklingfrikadeller

    • Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Lägg selleri och lök i en gryta och addera grädde och vatten.
    • Låt grönsaker och vatten sjuda lugnt och stilla tills grönsakerna är helt genomkokta. Ta upp sellerin och löken ur vattnet och mixa dem.
    • Tillsätt kryddor och blanda om. Blanda ner lite av sellerivätskan i sellerimassan så att det blir en krämig konsistens. Häll upp massan i en silikonform och täck med plastfilm.
    • Ånga massan i 30-40 minuter och låt den svalna i kyl under plastfilm. När massan är kall går det att skära ut tärningar eller stavar om så önskas.
  3. Sellerisufflé

    • Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Lägg selleri och lök i en gryta och addera matlagningsgrädde och vatten.
    • Låt grönsaker och vatten sjuda lugnt och stilla tills grönsakerna är helt genomkokta. Ta upp sellerin och löken ur vattnet och mixa dem.
    • Tillsätt kryddor och blanda om. Blanda ner lite av sellerivätskan i sellerimassan så att det blir en krämig konsistens. Häll upp massan i en silikonform och täck med plastfilm.
    • Ånga massan i 30-40 minuter och låt den svalna i kyl under plastfilm. När massan är kall går det att skära ut tärningar eller stavar om så önskas.
  4. ärtor

    • Mixa alla ingredienser till en slät massa.
    • Baka i en form i ugnen på kombivärme och ånga 50/50 på 80 grader.
    • Låt svalna övertäckt.
    • Skär ut portioner i önskad storlek och form.

    Tips: Om du vill ha en grönare färg kan du mixa ner färsk spenat i din blandning. Du kan också utesluta grädden om du vill ha en grönare färg.

  5. Gulbetor

    • Mixa alla ingredienser till en slät massa. Baka i en form i ugn på kombivärme och ånga, 50/50, på 80 grader.
    • Låt svalna övertäckt.
    • Skär ut portioner i önskad storlek och form.