Ingredienser
Soppa
-
Vatten 1.0 l
Kycklingfrikadeller
-
Kyckling 500.0 g
-
Ägg, flytande pastöriserade 1.0 dl
-
utan senor och fett
-
Vatten 1.0 l
-
vitpeppar, stött
Sellerisufflé
-
Rotselleri, tärnad 1.0 kg
-
Lök, strimlad 100.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Äggula, flytande pastöriserad 2.0 dl
-
Salt
ärtor
-
Ärtor, gröna frusna 1.2 kg
-
Ägg, flytande pastöriserade 1.8 dl
-
Äggula, flytande pastöriserad 1.0 dl
-
ångade och avkylda
-
salt och socker
Gulbetor
-
Gulbetor 1.0 kg
-
Ägg, flytande pastöriserade 1.8 dl
-
Äggula, flytande pastöriserad 1.0 dl
-
ångade, frysta, gulbetor - kylda
Förberedelser
-
Soppa
- Rör ut Maizena Tapioka i vatten och koka tillsammans med bul-jongen under vispning.
- Variera själv mängden av Maizena Tapioka efter önskad konsistens på soppan.
- Garnera soppan med tärningar på gulbetor, ärtor och selleri samt kycklingfrikadeller
-
Kycklingfrikadeller
- Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Lägg selleri och lök i en gryta och addera Rama Mat och vatten.
- Låt grönsaker och vatten sjuda lugnt och stilla tills grönsakerna är helt genomkokta. Ta upp sellerin och löken ur vattnet och mixa dem.
- Tillsätt kryddor och blanda om. Blanda ner lite av sellerivätskan i sellerimassan så att det blir en krämig konsistens. Häll upp massan i en silikonform och täck med plastfilm.
- Ånga massan i 30-40 minuter och låt den svalna i kyl under plastfilm. När massan är kall går det att skära ut tärningar eller stavar om så önskas.
-
Sellerisufflé
- Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Lägg selleri och lök i en gryta och addera Rama Mat och vatten.
- Låt grönsaker och vatten sjuda lugnt och stilla tills grönsakerna är helt genomkokta. Ta upp sellerin och löken ur vattnet och mixa dem.
- Tillsätt kryddor och blanda om. Blanda ner lite av sellerivätskan i sellerimassan så att det blir en krämig konsistens. Häll upp massan i en silikonform och täck med plastfilm.
- Ånga massan i 30-40 minuter och låt den svalna i kyl under plastfilm. När massan är kall går det att skära ut tärningar eller stavar om så önskas.
-
ärtor
- Mixa alla ingredienser till en slät massa.
- Baka i en form i ugnen på kombivärme och ånga 50/50 på 80 grader.
- Låt svalna övertäckt.
- Skär ut portioner i önskad storlek och form.
Tips: Om du vill ha en grönare färg kan du mixa ner färsk spenat i din blandning. Du kan också utesluta grädden om du vill ha en grönare färg.
-
Gulbetor
- Mixa alla ingredienser till en slät massa. Baka i en form i ugn på kombivärme och ånga, 50/50, på 80 grader.
- Låt svalna övertäckt.
- Skär ut portioner i önskad storlek och form.