Jambalaya
Jambalaya kom till Amerika med de spanska immigranterna. Spanjorerna ville laga paella, men eftersom det inte fanns saffran, var de tvungna att hitta på något annat som gav smak av det gamla hemlandet. Med tiden blev området starkt influerat av franska nybyggare och då fick den här paellan från Nya världen en fast plats i Sydstaterna som en helt egen rätt.

Ingredienser
Jambalaya
-
Rapsolja 30.0 g
-
Schalottenlök, skivad 150.0 g
-
Chorizo, korv 400.0 g
-
Stjälkselleri, tärnad 1.7 kg
-
Paprika, grön strimlad 158.0 g
-
Knorr Tomatino 4 x 3 kg 150.0 g
-
Worchestershiresås 15.0 g
-
Råris, kokt 330.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Spiskummin malen 6.0 g
-
Lagerblad 1.0 st
-
Salt 3.0 g
-
Skaldjur, mix 600.0 g
Förberedelser
-
Jambalaya
- Häll olja i grytan och bryn löken och korven ordentligt.
- Tillsätt selleri, grön peppar och vitlök och fortsätt steka.
- Tillsätt Knorr Tomatino, Knorr PROFESSIONAL Paprikapuré, Knorr PROFESSIONAL Rökt Chilipuré, worcestersås och råris. Rör om.
- Häll vatten och Knorr Hönsbuljong i grytan och tillsätt spiskummin, lagerblad och salt. Låt rätten sjuda under lock och rör om i grytan med jämna mellanrum tills riset är nästan klart.
- Tillsätt fyllningen och låt rätten sjuda tills alla ingredienser är klara´
- Strö gärna över lite färsk persilja när rätten serveras.
-
Tips!
- Det går bra att ersätta skaldjur med kyckling, fisk eller grönsaker.