Italiensk kalvragu med pasta
Ett mustigt långkok på kalv som blir en riktigt trevlig och lite lyxigare pastasås än en vanlig Bolognese gjord på färs.

Ingredienser
Italiensk kalvragu med pasta
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Kalv, bog benfri tärnat
/kg
1.8 kg
0%
Salt
/tsk
2.0 tsk
0%
Peppar
/g
0.0 g
0%
Vetemjöl
/dl
1.0 dl
0%
Olja, oliv
/ml
125.0 ml
0%
Lök, tärnad fint
/g
150.0 g
0%
Vitlöksklyftor, riven
/stk
4.0 stk
0%
Korianderfrö, malen
/tsk
1.5 tsk
0%
fänkålfrö, malda
/tsk
1.5 tsk
0%
Vin, rött tort
/ml
375.0 ml
0%
Knorr Tomatino 4 x 3 kg
/kg
1.5 kg
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Rosmarin, färsk fint hackad
/msk
1.5 msk
0%
Pasta, pappadelle
/g
900.0 g
0%
Ost, parmesan
/kg
0.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Kalv, bog benfri tärnat 1.8 kg
-
Salt 2.0 tsk
-
Peppar
-
Vetemjöl 1.0 dl
-
Olja, oliv 125.0 ml
-
Lök, tärnad fint 150.0 g
-
Vitlöksklyftor, riven 4.0 stk
-
Korianderfrö, malen 1.5 tsk
-
fänkålfrö, malda 1.5 tsk
-
Vin, rött tort 375.0 ml
-
Knorr Tomatino 4 x 3 kg 1.5 kg
-
Vatten 1.0 l
-
Rosmarin, färsk fint hackad 1.5 msk
-
Pasta, pappadelle 900.0 g
-
Ost, parmesan
Förberedelser
-
Gör så här
- Krydda köttet lätt med salt och peppar och vänd därefter i mjöl. Bryn köttet i olivolja tills det fått fin färg på alla sidor. Deglasera med lite vatten och ställ åt sidan.
- Mjukstek lök och vitlök utan att den tar färg och tillsätt fänkål och koriander, stek ytterligare någon minut. Tillsätt vin och reducera tills 1/3 del kvarstår tillsätt Knorr Tomatino, kalvkött + avkok, vatten, rosmarin och Knorr Kalvbuljong. Täck grytan delvis och sjud köttet vid låg temperatur tills det är riktigt mjukt och faller isär ca 2 timmar, gärna längre.
- Dela köttet (som pulled pork) och reducera såsen vid behov.
- Koka pastan al dente och servera med ragu och ny riven parmesan.