Italiensk kalvragu med pasta
Ett mustigt långkok på kalv som blir en riktigt trevlig och lite lyxigare pastasås än en vanlig Bolognese gjord på färs.

Ingredienser
Gör så här
-
Kalv, bog benfri tärnat 1.8 kg
-
Salt 2.0 tsk
-
Peppar
-
Vetemjöl 1.0 dl
-
Olja, oliv 125.0 ml
-
Lök, tärnad fint 150.0 g
-
Vitlöksklyftor, riven 4.0 stk
-
Korianderfrö, malen 1.5 tsk
-
fänkålfrö, malda 1.5 tsk
-
Vin, rött tort 375.0 ml
-
Knorr Tomatino 4 x 3 kg 1.5 kg
-
Vatten 1.0 l
-
Rosmarin, färsk fint hackad 1.5 msk
-
Pasta, pappadelle 900.0 g
-
Ost, parmesan
Förberedelser
-
Gör så här
- Krydda köttet lätt med salt och peppar och vänd därefter i mjöl. Bryn köttet i olivolja tills det fått fin färg på alla sidor. Deglasera med lite vatten och ställ åt sidan.
- Mjukstek lök och vitlök utan att den tar färg och tillsätt fänkål och koriander, stek ytterligare någon minut. Tillsätt vin och reducera tills 1/3 del kvarstår tillsätt Knorr Tomatino, kalvkött + avkok, vatten, rosmarin och Knorr Kalvbuljong. Täck grytan delvis och sjud köttet vid låg temperatur tills det är riktigt mjukt och faller isär ca 2 timmar, gärna längre.
- Dela köttet (som pulled pork) och reducera såsen vid behov.
- Koka pastan al dente och servera med ragu och ny riven parmesan.