Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Kalv, bog benfri tärnat 1.8 kg
  • Salt 2.0 tsk
  • Peppar
  • Vetemjöl 1.0 dl
  • Olja, oliv 125.0 ml
  • Lök, tärnad fint 150.0 g
  • Vitlöksklyftor, riven 4.0 stk
  • Korianderfrö, malen 1.5 tsk
  • fänkålfrö, malda 1.5 tsk
  • Vin, rött tort 375.0 ml
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 1.5 kg
  • Vatten 1.0 l
  • Rosmarin, färsk fint hackad 1.5 msk
  • Pasta, pappadelle 900.0 g
  • Ost, parmesan

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Krydda köttet lätt med salt och peppar och vänd därefter i mjöl. Bryn köttet i olivolja tills det fått fin färg på alla sidor. Deglasera med lite vatten och ställ åt sidan.
    • Mjukstek lök och vitlök utan att den tar färg och tillsätt fänkål och koriander, stek ytterligare någon minut. Tillsätt vin och reducera tills 1/3 del kvarstår tillsätt Knorr Tomatino, kalvkött + avkok, vatten, rosmarin och Knorr Kalvbuljong. Täck grytan delvis och sjud köttet vid låg temperatur tills det är riktigt mjukt och faller isär ca 2 timmar, gärna längre.
    • Dela köttet (som pulled pork) och reducera såsen vid behov.
    • Koka pastan al dente och servera med ragu och ny riven parmesan.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny