Inlagda gulbetor i äppelcidervinäger
Gulbetan är i nära släkt med rödbetan och passar som sin släkting bra att lägga in. Här får inläggningslagen en extra dimension med hjälp av äppelcider vinäger. Receptet här smakar blanda annat bra till fisk.

Ingredienser
Inlagda gulbetor i äppelcidervinäger
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lag
WINBORGS Äppelcider vinäger
/g
100.0 g
0%
Socker
/g
200.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Inlagda gulbetor
Gulbetor, tärnade
/kg
1.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lag
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 100.0 g
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 g
Inlagda gulbetor
-
Gulbetor, tärnade 1.0 kg
Förberedelser
-
Sterilisera burkarna
- Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
-
Inlagda gulbetor
- Lägg ner betorna i lagen och koka den nätt och jämnt mjuk.
- Varva betorna i de varma burkarna. Häll över lagen. Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.