Inlagd tomat med timjan och rosmarin
Dessa sötsyrliga tomater är ett läckert tillbehör till bland annat viltkött och grytor och håller i många månader i kylen.

Ingredienser
Inlagd tomat med timjan och rosmarin
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lag
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
100.0 ml
0%

Socker
/g
200.0 g
0%
Vatten
/ml
300.0 ml
0%
Inlagda tomater
Tomater, körsbärs-
/kg
1.0 kg
0%
Timjan
/g
21.0 g
0%
Rosmarin, färsk
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lag
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 ml
Inlagda tomater
-
Tomater, körsbärs- 1.0 kg
-
Timjan 21.0 g
-
Rosmarin, färsk 20.0 g
Förberedelser
-
Sterilisering av burkar
- Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrul, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud till sockret har löst sig.
-
Inlagda tomater
- Lägg ner tomaterna ilagen och koka dem en kort stund.
- Varva tomater, timjan och rosmarin i de varma burkarna. Häll över lagen. Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.