Inlagd tomat med timjan och rosmarin
Dessa sötsyrliga tomater är ett läckert tillbehör till bland annat viltkött och grytor och håller i många månader i kylen.

Ingredienser
Lag
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 ml
Inlagda tomater
-
Tomater, körsbärs- 1.0 kg
-
Timjan 21.0 g
-
Rosmarin, färsk 20.0 g
Förberedelser
-
Sterilisering av burkar
- Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrul, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud till sockret har löst sig.
-
Inlagda tomater
- Lägg ner tomaterna ilagen och koka dem en kort stund.
- Varva tomater, timjan och rosmarin i de varma burkarna. Häll över lagen. Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.