Inlagd rotselleri och fläderblomma
En aromatisk rotselleri inläggning kryddad med fläderblomma blir ett utmärk sätt att bibehålla sommarkänslan vintern igenom.

Ingredienser
Inlagd rotselleri och fläderblomma
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lag
WINBORGS Äppelcider vinäger
/g
100.0 g
0%
Socker
/g
200.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Avslutningsvis
Rotselleri, tärnad
/kg
1.4 kg
0%
Fläderblom, knippe
/st
2.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lag
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 100.0 g
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 g
Avslutningsvis
-
Rotselleri, tärnad 1.4 kg
-
Fläderblom, knippe 2.0 st
Förberedelser
-
Sterilisering av burk
- Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
-
Avslutningsvis
- Lägg sellerin i lagen och koka den mjuk, men med lite kärna kvar.
- Varva selleri och fläderblommor i de varma burkarna. Häll över lagen.
- Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.