På Bornholm finns ett kulturarv och hantverksskicklighet, där gamla traditioner har sin naturliga plats. Grönsaks odlare, fiskare och små rökerier var grunden och på Bornholm finns nu även en av Danmarks bästa restauranger där konservering har en stor del i deras kök. Därifrån har vi hittat inspirationen till våra inläggningar.

Ingredienser
Lag
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 100.0 g
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 g
Avslutningsvis
-
Rotselleri, tärnad 1.4 kg
-
Fläderblom, knippe 2.0 st
Förberedelser
-
Sterilisering av burk
- Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
-
Avslutningsvis
- Lägg sellerin i lagen och koka den mjuk, men med lite kärna kvar.
- Varva selleri och fläderblommor i de varma burkarna. Häll över lagen.
- Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.