Inlagd rotselleri och fläderblomma
En aromatisk rotselleri inläggning kryddad med fläderblomma blir ett utmärk sätt att bibehålla sommarkänslan vintern igenom.

Ingredienser
Lag
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 100.0 g
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 g
Avslutningsvis
-
Rotselleri, tärnad 1.4 kg
-
Fläderblom, knippe 2.0 st
Förberedelser
-
Sterilisering av burk
- Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
-
Avslutningsvis
- Lägg sellerin i lagen och koka den mjuk, men med lite kärna kvar.
- Varva selleri och fläderblommor i de varma burkarna. Häll över lagen.
- Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.