Menu

Ingredienser

+

Lag

Inlagda morötter

  • Morötter, tärnade 1.0 kg
  • Ingefära, i små tärningar 20.0 g

Vi har blivit inspirerade av vårt besök på en av Danmarks bästa restauranger. Prova vårt senaste recpet med picklade morötter och ingefära.

...

Förberedelser

  1. Sterilisering av burkar

    • Börja med att sterilisera burkarna iugnen till 70.
  2. Lag

    • Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
  3. Inlagda morötter

    • Lägg ner moroten i lagen och koka den mjuk, så att den har lite kärna kvar.
    • Varva morot och ingefäran i de varma burkarna och häll över lagen.
    • Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugen ca 20 minuter, så att det bildas ett vakum.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny