Inlagd morot och ingefära
Vi har blivit inspirerade av vårt besök på en av Danmarks bästa restauranger. Prova vårt senaste recpet med picklade morötter och ingefära.

Ingredienser
Inlagd morot och ingefära
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lag
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/g
100.0 g
0%

Socker
/g
200.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Inlagda morötter
Morötter, tärnade
/kg
1.0 kg
0%
Ingefära, i små tärningar
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lag
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 g
Inlagda morötter
-
Morötter, tärnade 1.0 kg
-
Ingefära, i små tärningar 20.0 g
Förberedelser
-
Sterilisering av burkar
- Börja med att sterilisera burkarna iugnen till 70.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
-
Inlagda morötter
- Lägg ner moroten i lagen och koka den mjuk, så att den har lite kärna kvar.
- Varva morot och ingefäran i de varma burkarna och häll över lagen.
- Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugen ca 20 minuter, så att det bildas ett vakum.