Inlagd fänkål och korianderblommor
Allt på fänkålen går att pickla, och om den råkar ha fänkålsdill så ta med den också. Pickla fänkålen i en 1-2-3 lag och krydda med korianderblommor. Denna inläggning smakar härligt tillsammans med fisk och skaldjur!

Ingredienser
Inlagd fänkål och korianderblommor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lag
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/g
100.0 g
0%

Socker
/g
200.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Inlagd fänkål
Fänkål, tärnad
/kg
1.0 kg
0%
Korianderblommor, knippe
/st
3.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lag
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 300.0 g
Inlagd fänkål
-
Fänkål, tärnad 1.0 kg
-
Korianderblommor, knippe 3.0 st
Förberedelser
-
Sterilisering av burkar
- Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 grader.
-
Lag
- Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
-
Inlagd fänkål
- Lägg ner fänkålen i lagen och koka den nätt och jämnt mjuk.
- Varvafänkål och korianderblommor i de varma burkarna. Häll över lagen. Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.