Menu

Ingredienser

+

Kött

  • Hjortlårhjortfilé eller annat vilt 700.0 g
  • Salt 100.0 g
  • Socker 100.0 g

Kryddblandning

Lingonrelish

Svampmajonnäs

Kavringskrisp

  • Kavringbruten i små bitar 100.0 g
  • Smör 50.0 g

Friterade ostronskivlingar

Västerbottenost

  • Västerbottenost 80.0 g

I de nordiska länderna har råbiff och carpaccio blivit trendigt de senaste åren. Eftersom jag älskar smaken av viltkött, valde jag att använda det mest hållbara proteinet. Jag inkluderade också en gammal konserveringsmetod för att lyfta smaken. Detta recept är en ny tolkning av den klassiska italienska carpaccion, men med svenska ingredienser och smaker.

...

Förberedelser

  1. Kött

    • Trimma köttet från hinnor eller senor.
    • Gnid in salt och socker noggrant på köttet, lägg sedan i en vakuumpåse och vakuumförsegla och rimma i cirka 24 timmar.
    • Ta bort påsen och skölj köttet snabbt i vatten och torka noggrant med hushållspapper.
    • Rulla köttet i kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet utan fett tills det är brynt. Låt svalna och skär sedan tunna skivor med en kniv eller skärmaskin.
  2. Kryddblandning

    • Mal senapsfrön, karljohansvampar, chiliflakes, timjan och korianderfrön tills de är helt krossade.
    • Blanda med övriga ingredienser.
  3. Lingonrelish

    • Tärna äpplet i 0,5x0,5 cm bitar.
    • Värm en kastrull på medelvärme. Tillsätt hälften av olivoljan, schalottenlök, chili, hälften av äpplet och långpeppar. När det börjar mjukna, tillsätt farinsockret.
    •  När sockret börjar karamelliseras, tillsätt lingonen och MAILLE Sherryvinäger. När lingonen börjar släppa vätska, ta bort från värmen och häll i en skål för att svalna.
    • Blanda i Knorr Cold Base stärkelse och låt relishen tjockna i 5 minuter. Tillsätt sedan citronsaften och smaka av med salt, förvara kylt. Glansa av med resten av olivoljan och vänd i resten av äppltärningarna precis före servering.
  4. Svampmajonnäs

    • Svetta schalottenlök, vitlök, torkade svampar, långpeppar och svartpeppar på medelvärme i en kastrull tills schalottenlöken har mjuknat.
    • Tillsätt vatten och Knorr Svampfond. Låt sjuda långsamt tills cirka 1 dl vätska återstår.
    • Mixa tills slät och låt svalna!
    • Blanda med HELLMANN’S Professional, MAILLE Sherryvinäger och smaka av med salt.
  5. Kavringskrisp

    • Bryn smöret och blanda med kavringsbitarna.
    • Rosta i ugnen vid 160 grader i cirka 7 minuter. Sila av och lägg på hushållspapper så att det blir krispigt och svalnar.
  6. Friterade ostronskivlingar

    • Riv ostronskivlingen tunt och blanda med MAIZENA Snowflake.
    • Fritera vid 180 grader tills svampen är krispig. Låt rinna av på hushållspapper och smaka av med salt.
  7. Västerbottenost

    • Bryt Västerbottenosten i små, oregelbundna bitar.
    • Servering: Montera rätten med tunna skivor av hjort, svampmajonnäs, lingonrelish, kavringskrisp, Västerbottenost, friterade ostronskivlingar och vackert röd oxalis.


Produkter
Recept
Favoriter
Meny