HELLMANN´S Burgar Bröd
Baka eget hamburgerbröd och njut av garanterat blir extra saftiga bullar med HELLMANN`S Majonnäs. Receptet ger ca 12 st 80g bullar eller 24 st små sliders á 40g bröd
Ingredienser
Första steg
-
mjölk, gärna laktosfri 100.0 ml
-
chili, färsk hackad 1.0 msk
-
timjan, färsk eller torkad 2.0 msk
-
riven ost 50.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Socker 25.0 g
-
jäst 50.0 g
-
mjöl 500.0 g
-
Vatten 300.0 ml
Andra steget
-
Sesamfrö 50.0 ml
Förberedelser
-
Första steg
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda jästen och vattnet (fingervarmt). Blanda sedan i mjöl, majonnäs, timjan, chili, socker och ost. Knåda sedan degen på medelhastighet i 10 min, blanda sedan ner salt och blanda i ca 2 min. Låt degen jäsa 20-30 min eller till dubbel storlek. -
Andra steget
Forma bullar/bröd i önskad storlek och låt jäsa till dubbla storleken under en duk. Pensla med lite mjölk och toppa med sesamfrön. Grädda i ca 10 min eller tills dom fått en fin gyllengul färg.