Grillad kalventrecote ”Osso Buco”
En riktigt god Osso Buco är fantastisk men tar tid att få till, så här har jag istället plockat upp de ljuvliga smakerna i såsen. Servera till en god bit grillad kalventrecote, gremolata och en god risotto! /Daniel Müllern

Ingredienser
Grillad kalventrecote ”Osso Buco”
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Kalv, entrecote skivor á 150g
/stk
10.0 stk
0%
Till såsen:
/
0.0
0%
Lök, gul, skalad
/stk
1.0 stk
0%
Vitlöksklyftor, skalade
/stk
3.0 stk
0%
Morötter, skalad
/stk
1.0 stk
0%
Blekselleristjälkar
/stk
3.0 stk
0%
Salvia, färsk
/g
5.0 g
0%
Olja, oliv till stekning
/l
0.0 l
0%
SLOTTS Tomatpuré
/msk
2.0 msk
0%
Tomater, delade i klyftor
/st
4.0 st
0%
Vin, vitt
/dl
2.0 dl
0%
Knorr Professional Kalvfond 5 x 1 L
/dl
8.0 dl
0%

MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Kalv, entrecote skivor á 150g 10.0 stk
-
Till såsen:
-
Lök, gul, skalad 1.0 stk
-
Vitlöksklyftor, skalade 3.0 stk
-
Morötter, skalad 1.0 stk
-
Blekselleristjälkar 3.0 stk
-
Salvia, färsk 5.0 g
-
Olja, oliv till stekning
-
SLOTTS Tomatpuré 2.0 msk
-
Tomater, delade i klyftor 4.0 st
-
Vin, vitt 2.0 dl
Förberedelser
-
Gör så här
- Skiva lök, vitlök och blekselleri. Stek tillsammans med örterna i olivolja på medelvärme tills det fått fin färg.
- Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare en stund.
- Tillsätt vin, kalvfond och tomater.
- Låt koka i ca 25 minuter. Passera såsen genom en finmaskig sil. Koka ihop såsen till ca 6–7 dl återstår.
- Smaka av såsen med sherryvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Grilla på köttet.
-
Tips!
Servera köttet med min goda sås samt gremolata och en god risotto