Grillad Entrecote ”Bourguignon” med tryffelpotatispuré
Ge dina gäster något att prata som en fin bit entrecote och en underbart lyxig och len tryffelpotatispuré! Kronan på verket blir en snabb men vansinnigt god rödvinssås på Knorr Professional DEMI-GLACE!

Ingredienser
Grillad Entrecote ”Bourguignon” med tryffelpotatispuré
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.5
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Entrecote på ben a 1 kg eller 3 st benfria a 600 g
/stk
3.0 stk
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar, nymald
/kg
0.0 kg
0%
Steklök, skalade
/stk
39.0 stk
0%
Sidfläsk, varmrökt
/g
500.0 g
0%
Skogschampinjoner
/stk
30.0 stk
0%
Rapsolja
/l
0.0 l
0%
Rödvinssås, se nedan recept
/l
1.0 l
0%
Potatis, armandinepotatis, skalad
/n/a
0.0 n/a
0%
Mjölk
/dl
3.0 dl
0%
Smör, normalsaltat
/g
300.0 g
0%
Olja, tryffel vit
/tsk
1.0 tsk
0%
Tryffel, svart färsk
/g
30.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Nymald svartpeppar
/st
0.0 st
0%
Gör så här
Rödlök, skalad
/stk
2.0 stk
0%
Rödbeta, skalade
/stk
1.0 stk
0%
Rapsolja
/l
0.0 l
0%
Rött vin
/dl
5.0 dl
0%
Vitlöksklyfta, skivad
/stk
1.0 stk
0%
Timjankvist färsk
/stk
1.0 stk
0%
Rosmarin, färsk kvist
/stk
1.0 stk
0%
Knorr Professional Demi-Glace 5 x 1 L
/DU
0.0 DU
0%

Champinjoner
/stk
3.0 stk
0%
Tomater
/st
1.0 st
0%
MAIZENA Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/msk
2.0 msk
0%

Salt
/g
0.0 g
0%
Nymald svartpeppar
/st
0.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Entrecote på ben a 1 kg eller 3 st benfria a 600 g 3.0 stk
-
Salt
-
Svartpeppar, nymald
-
Steklök, skalade 39.0 stk
-
Sidfläsk, varmrökt 500.0 g
-
Skogschampinjoner 30.0 stk
-
Rapsolja
-
Rödvinssås, se nedan recept 1.0 l
-
Potatis, armandinepotatis, skalad
-
Mjölk 3.0 dl
-
Smör, normalsaltat 300.0 g
-
Olja, tryffel vit 1.0 tsk
-
Tryffel, svart färsk 30.0 g
-
Salt
-
Nymald svartpeppar
Gör så här
-
Rödlök, skalad 2.0 stk
-
Rödbeta, skalade 1.0 stk
-
Rapsolja
-
Rött vin 5.0 dl
-
Vitlöksklyfta, skivad 1.0 stk
-
Timjankvist färsk 1.0 stk
-
Rosmarin, färsk kvist 1.0 stk
-
Champinjoner 3.0 stk
-
Tomater 1.0 st
-
Salt
-
Nymald svartpeppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Salta och peppra köttet. Grilla köttet till en innertemperatur på 52 grader och låt det därefter vila i rumstemperatur i minst 10 minuter. Skiva i lagom stora skivor.
- Skär det rökta sidfläsket i 1x1 cm stora bitar. Stek i matoljan tillsammans med löken och champinjonerna till de fått lite färg. Slå på rödvinssåsen och låt småkoka under lock i ca 25 minuter.
- Koka potatisen klar och låt ånga av ordentligt. Passera genom en passör eller finmaskig sil.
- Värm mjölken och tärna smöret. Tillsätt mjölk och smör i den varma potatisen. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Riv ner den färska tryffeln.
- Garnera med fint plockad bladpersilja.
-
Rödvinssås
Spara tid och energi men utan att tumma på smaken med hjälp av det här ljuvliga och snabba receptet på rödvinssås. Till vår hjälp tar vi Knorr Professional DEMI-GLACE. Smaklig spis! -
Gör så här
- Hacka rödlöken fint och skär rödbetan i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.
- Slå i det röda vinet och reducera till hälften. Lägg i örter och vitlök och slå på Knorr Professional DEMI-GLACE. Låt såsen koka ca 20 minuter.
- Skär champinjonerna och tomaten i bitar. Lägg ner i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter. Sila genom finmaskig sil.
- Koka upp såsen och red av med MAIZENA uppblandat med lite vatten. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar.