Gräddbrynta Toppmurklor
Svampsås har vi ägnat oss åt länge nu och inte sällan serverat till en pannbiff eller en fläskkotlett. Nu vill jag i stället sätta svampen i första rummet. Till den här rätten, där mycket av hemligheten ligger i den goda kycklingfonden, har jag valt toppmurkla men det går givetvis bra med annan svamp också som till exempel gula kantareller. /Daniel Müllern

Ingredienser
Gräddbrynta Toppmurklor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Toppmurklor, färska eller torkade blötlagda
/g
300.0 g
0%
Schalottenlök, banan finhackad
/stk
1.0 stk
0%
Rapsolja
/msk
3.0 msk
0%
Knorr Professional Kycklingfond 5 x 1 L
/dl
5.0 dl
0%

Grädde eller gräddalternativ
/dl
3.0 dl
0%
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
1.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Toppmurklor, färska eller torkade blötlagda 300.0 g
-
Schalottenlök, banan finhackad 1.0 stk
-
Rapsolja 3.0 msk
-
Grädde eller gräddalternativ 3.0 dl
-
Salt
-
Svartpeppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Stek murklorna tillsammans med löken i matoljan. De ska inte få färg.
- Häll på Knorr Professional Kycklingfond och låt den koka in i svampen tills ca 2–3 dl återstår.
- Tillsätt grädden och koka ytterligare i 10–15 minuter.
- Smaka av med salt, nymald svartpeppar och sherryvinäger.
-
Tips!
- Servera med bakade persiljerötter, en ostpaj eller ett grillat kycklingbröst.