Menu

Ingredienser

+

Duvbröst

Svampconsommé

Picklad trattkantarell

Ramslöksmajonnäs


Denna rätt har funnits på mina avsmakningsmenyer i flera år, med små justeringar. Jag skapade den när jag plockade svamp och bär i skogen och behövde en mellanrätt till min meny. På våren kan consommén göras av färska grönsaker, skaldjur eller fisk.

...

Förberedelser

  1. Duvbröst

    • Mixa den svarta vitlöken, Knorr Svampfond och sojasås med en stavmixer.
    • Salta duvbrösten och låt dem stå i rumstemperatur i 20 minuter.
    • Tillsätt lite smör i en stekpanna, och när det är varmt, bryn duvbrösten med skinnsidan först.
    • Glazera duvbrösten med svart vitlök, svamp och sojaglaze, och sätt dem i ugnen vid 80°C tills innertemperaturen når 55°C.
  2. Svampconsommé

    • Mät upp 1,5 L vatten och tillsätt den torkade svampen, Knorr Svampbuljong och Knorr Svampfond. Koka upp och sänk sedan temperaturen till sjudning.
    • Finhacka rotsellerin och blanda den med de råa äggvitorna. Tillsätt denna blandning till buljongen. Rör försiktigt och koka upp.
    • Gör ett hål i mitten och skopa upp den klara buljongen i en annan kastrull.
  3. Picklad trattkantarell

    • Pickla trattkantarellen med MAILLE Vitvinsvinäger, socker och vatten.
  4. Ramslöksmajonnäs

    • Skär ramslöken i mindre bitar med en kniv och tillsätt den till HELLMANN’S Real Majonnäs. Mixa med en stavmixer tills slät.
    • Lägg majonnäsen i en spritspåse tills det är dags att använda den.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny