Focaccia med svamp och rosmarin
En enkelt hembakad variant på detta klassiska italienska bröd. Serveras bäst tillsammans med gryt och pasta men är också gott tillsammans med en sallad. Vill du kall-jäsa över natten? Halvera då mängden jäst.

Ingredienser
Focaccia med svamp och rosmarin
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Deg:
/
0.0
0%
Jäst, färsk
/g
40.0 g
0%
Vatten, kallt
/l
1.1 l
0%
Rapsolja
/dl
2.0 dl
0%
Vetemjöl special
/kg
1.6 kg
0%
Salt
/g
20.0 g
0%
Knorr Svampbuljong, pulver 3 x 1,3 kg
/g
20.0 g
0%

Topping:
/
0.0
0%
Flingsalt
/g
30.0 g
0%
Knorr Svampbuljong, pulver 3 x 1,3 kg
/g
40.0 g
0%

Rosmarin, färsk hackad
/g
30.0 g
0%
Vitlök, fint riven
/g
20.0 g
0%
Rapsolja, kallpressad
/dl
1.0 dl
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Deg:
-
Jäst, färsk 40.0 g
-
Vatten, kallt 1.1 l
-
Rapsolja 2.0 dl
-
Vetemjöl special 1.6 kg
-
Salt 20.0 g
-
Topping:
-
Flingsalt 30.0 g
-
Rosmarin, färsk hackad 30.0 g
-
Vitlök, fint riven 20.0 g
-
Rapsolja, kallpressad 1.0 dl
Förberedelser
-
Gör så här
- Blanda jäst, kallt vatten, rapsolja och Knorr Svampbuljong, rör så att jästen löser sig.
- Tillsätt vetemjöl och rör till en jämn deg. Knåda degen med degkrok i 6 minuter.
- Tryck ut degen på en oljad plåt och jäs i ca 3 timmar i rumstemperatur.
- Blanda samman fint hackad rosmarin, salt, vitlök, Knorr Svampbuljong och rapsolja. Tryck lite hål i degen och toppa degen med olja och rosmarinblandningen och jäs degen ytterligare i en 1 timma.
- Baka av vid 225 grader 25-30 minuter.
- Tips!Halvera jäst mängden i receptet och jäs degen fördelad i väl oljat GN bläck över natten. Toppa med rosmarinblandningen. Baka av omgående.