Färskpotatissallad med spenat, rostat bovete och citronvinaigrette
Färskpotatisen är populär i hela Norden och förekommer ofta under säsongen. Kombinationen med dill och krossat bovete är både spännande och smakrik.

Ingredienser
Färskpotatissallad med spenat, rostat bovete och citronvinaigrette
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Färskpotatissallad
Potatis, färsk
/kg
1.2 kg
0%
Olja, oliv
/g
100.0 g
0%
Spenat
/g
500.0 g
0%
Bovetekross, rostat
/g
100.0 g
0%
Dill, färsk hackad
/g
100.0 g
0%
Vårlök, skivad
/g
100.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
300.0 g
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Citronvinegrette
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
100.0 ml
0%

Rödlök, tärnad
/g
40.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Färskpotatissallad
-
Potatis, färsk 1.2 kg
-
Olja, oliv 100.0 g
-
Spenat 500.0 g
-
Bovetekross, rostat 100.0 g
-
Dill, färsk hackad 100.0 g
-
Vårlök, skivad 100.0 g
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
Salt 2.0 g
Citronvinegrette
-
Rödlök, tärnad 40.0 g
Förberedelser
-
Färskpotatissallad
- Rosta bovetekross i ugnen på 200 grader i 6 minuter, rör om och kör 4 minuter till.
- Koka potatisen hel tills den är mjuk, låt den svalna.
- Finhacka löken och stek i olja, låt svalna.
- Dela potatisen och häll över lök och margarin med lite av saltet.
- Finhacka dillen och blanda alla ingredienser.
-
Citronvinegrette
- Blanda ingredienserna och häll över potatissalladen.