Färskpotatissallad med spenat, rostat bovete och citronvinaigrette
Färskpotatisen är populär i hela Norden och förekommer ofta under säsongen. Kombinationen med dill och krossat bovete är både spännande och smakrik.

Ingredienser
Färskpotatissallad
-
Potatis, färsk 1.2 kg
-
Olja, oliv 100.0 g
-
Spenat 500.0 g
-
Bovetekross, rostat 100.0 g
-
Dill, färsk hackad 100.0 g
-
Vårlök, skivad 100.0 g
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
Salt 2.0 g
Citronvinegrette
-
Rödlök, tärnad 40.0 g
Förberedelser
-
Färskpotatissallad
- Rosta bovetekross i ugnen på 200 grader i 6 minuter, rör om och kör 4 minuter till.
- Koka potatisen hel tills den är mjuk, låt den svalna.
- Finhacka löken och stek i olja, låt svalna.
- Dela potatisen och häll över lök och margarin med lite av saltet.
- Finhacka dillen och blanda alla ingredienser.
-
Citronvinegrette
- Blanda ingredienserna och häll över potatissalladen.