Det sägs att salladen blev till en 4 juli när råvarorna höll på att ta slut och kocken därför slängde ihop en sallad på de ingredienser han hade kvar. En legend var född och salladen utnämndes av The International Society of Epicures i Paris till det bästa receptet som kommit från USA på 50 år.

Ingredienser
Caesarsallad
-
Bröd, vitt 500.0 g
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
-
Sallad, roman 1.0 kg
-
Ansjovis 30.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Worchestershiresås 20.0 g
-
Ost, parmesan 500.0 g
Förberedelser
-
Caesarsallad
- Riv salladen i lagom stora bitar och skölj den väl. Slunga vattnet ur salladen.
- Skär brödet i lagom stora tärningar, vänd dem i Milda Flytande Margarin och rosta dem gyllengula och krispiga.
- Blanda HELLMAN’S Majonnäs med citron, MAILLE Senap Dijon, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, worcestersås, ansjovis, peppar och eventuellt salt. Vänd ner dressingen i salladen.
- Servera salladen med brödkrutongerna och hyvlad parmesan.
- Salladen kan serveras med kött och fisk av olika slag.