Menu

Ingredienser

+

Sharwarmakryddor

  • Spiskummin, hela 40.0 g
  • Korianderfrön, hela 40.0 g
  • Nejlikor, hela 4.0 st
  • Svartpeppar hel 6.0 st
  • Vitlökspulver 40.0 g
  • Paprikapulver 20.0 g
  • Gurkmeja 5.0 g
  • Cayennepeppar, malen 5.0 g
  • Kanel malen 5.0 g

Förbered till babyshawarma

Mynta- och citrusdressing

  • Crème Fraiche 500.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
  • Citron, juice färskpressad 100.0 g
  • Mynta, blad 235.0 g

Vid servering

  • Lök, tärnad 400.0 g
  • 10 St Tunna Pitabröd

Shawarma kommer från det turkiska ordet cevirme, som betyder ”vända”. Shawarma kan tillagas med antingen olika sorters kött eller med bara ett. Köttet marineras, träs upp på spett och grillas vertikalt, varefter man efter hand skär bort det yttersta, färdiggrillade köttet. Samma tillagningsmetod används när man gör brasilianska churrasco.  

...

Förberedelser

  1. Sharwarmakryddor

    • Rosta spiskummin, koriander, kryddnejlikor och pepparkorn i en torr panna tills det börjar dofta. Stöt kryddorna fint i en mortel eller mal i en kryddkvarn. Blanda i resten av kryddorna. Blandningen kan förvaras i en glasburk med tättslutande lock.
  2. Förbered till babyshawarma

    • Dela och bryn kalvsteken på alla sidor.
    • Häll shawarmakryddor, Knorr koncentrerad Oxfond, Knorr Kryddpasta Vitlök och Knorr Umami i en vakuumpåse och förslut påsen.
    • Lägg påsen i ugnen i 90 grader i 8–10 timmar.
  3. Mynta- och citrusdressing

    • Blanda creme fraiche, grädde, citronsaft och mynta ordentligt. Låt dressingen stå i kylen i 1–2 timmar.
  4. Vid servering

    • Öppna påsen, lyft ur köttet och tillsätt såsen. Dela köttet i småbitar och massera in saften i köttet.
    • Hacka löken och sautera köttet tillsammans med löken.
    • Lägg upp köttet på pitabröd och garnera eventuellt med tomat, gurka, lök och sallad.Servera medmynta- och citrusdressingen.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny