+

Sharwarmakryddor

  • Spiskummin, hela 40 g
  • Korianderfrön, hela 40 g
  • Nejlikor, hela 4 st
  • Svartpeppar hel 6 st
  • Vitlökspulver 40 g
  • Paprikapulver 20 g
  • Gurkmeja 5 g
  • Cayennepeppar, malen 5 g
  • Kanel malen 5 g

Förbered till babyshawarma

Mynta- och citrusdressing

Vid servering

  • Lök, tärnad 400 g
  • 10 st tunna pitabröd
  1. Sharwarmakryddor

    • Rosta spiskummin, koriander, kryddnejlikor och pepparkorn i en torr panna tills det börjar dofta. Stöt kryddorna fint i en mortel eller mal i en kryddkvarn. Blanda i resten av kryddorna. Blandningen kan förvaras i en glasburk med tättslutande lock.

  2. Förbered till babyshawarma

    • Dela och bryn kalvsteken på alla sidor.
    • Häll shawarmakryddor, Knorr Koncentrerad Oxfond, Knorr Kryddpasta Vitlök och Knorr Umami i en vakuumpåse och förslut påsen.
    • Lägg påsen i ugnen i 90 grader i 8–10 timmar.

  3. Mynta- och citrusdressing

    • Blanda Knorr Fraiche 24 %, Knorr Visp 31 %, citronsaft och mynta ordentligt. Låt dressingen stå i kylen i 1–2 timmar.
  4. Vid servering

    • Öppna påsen, lyft ur köttet och tillsätt såsen. Dela köttet i småbitar och massera in saften i köttet.
    • Hacka löken och sautera köttet tillsammans med löken.
    • Lägg upp köttet på pitabröd och garnera eventuellt med tomat, gurka, lök och sallad.Servera medmynta- och citrusdressingen.
+

Continue

Title

Bullet Point text