Menu

Ingredienser

+

Räkor

Skum

Tacos

  • Gyozadegrund 10.0 st
  • Friteringsoljaefter behov
  • Tacokorg(om tillgänglig)
  • Saltefter smak

Kryddtopping

  • Furikake (japansk kryddblandning) 10.0 g
  • Bubu Arare Yuzu (puffade risbollar) 4.0 g
  • Yuzu sesam 6.0 g
  • Korianderfrön 2.0 g
  • Chiliflakes 1.0 g
  • Torkade limeblad 20.0 g

Mina tankar kring detta recept kommer från det bästa av två världar. En klassisk rätt från Sverige kombinerad med de bästa smakerna från Asien. Jag har också lagt till inspirerande teknik för att modernisera rätten.

...

Förberedelser

  1. Räkor

    • Häll rapsoljan i en kastrull med 6 g vitlök. Värm på medelvärme och rosta tills den är krispig och gyllenbrun. Låt svalna.
    • Blanda den avsvalnade oljan med alla andra ingredienser utom räkorna.
    • Tillsätt räkorna och blanda väl. Ställ i kylskåp och låt marinera över natten.
    • Fyll tacoskalen med de marinerade räkorna och toppa med skummet och kryddtoppingen.
  2. Skum

    • Krossa citrongräset och skär i grova bitar. Lägg allt i en kastrull och låt sjuda långsamt i cirka 15 minuter.
    • Täck med plast och låt dra över natten.
    • Sila och blanda med HELLMANN’S Professional.
    • Häll i en sifon och ladda med en patron. Skaka och kyl tills det är dags att servera.
  3. Tacos

    • Ställ in luftfritösen på 180 grader Celsius.
    •  Fyll tacokorgen och sänk ner den i fritösen i cirka 10 sekunder, lyft sedan och låt oljan rinna av.
    • Om du inte har en tacokorg, fritera gyozan en i taget i cirka 5 sekunder på varje sida. Forma dem som tacos genom att hänga dem på en pinne eller kastrullhandtag.
    • Lägg på hushållspapper och strö över salt.
  4. Kryddtopping

    • Grovmal korianderfrön och chiliflakes.
    • Blanda med furikake och puffade risbollar.
    • Strö blandningen över skummet på tacosarna.
    • Mal limebladen till ett fint pulver och sila genom en sil.
    • Avsluta tacosarna genom att pudra med limebladspulvret.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny