Asiatisk rödcurry med kyckling, fisk, nötkött eller skaldjur
Röd och grön thaicurry är nog några av de mest kända thairätterna i väst. Efter hand som Thailand har blivit ett populärt resmål och allt fler thai restauranger dyker upp här hemma har thailändsk mat och thailändska råvaror blivit vanligare i våra kök. I Thailand är den här rätten olika mättande beroende på om man får den serverad i norr eller i söder. Som regel har den en tunn, soppliknande konsistens och äts antingen med ris eller som den är. Man kan få turistvänliga varianter som inte är så starka, men om man ber om en röd eller grön curry pet pet när man är i Thailand kan man räkna med en het känsla i halsen. Det är en av de rätter som verkligen representerar thailändsk matlagning på ett bra sätt. Den innehåller alla de bästa thailändska råvarorna.

Ingredienser
Asiatisk rödcurry med kyckling, fisk, nötkött eller skaldjur
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Asiatisk rödcurry med kyckling, fisk, nötkött eller skaldjur
Röd currypasta
/g
40.0 g
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Kokosmjölk, konserverad 24%
/l
1.0 l
0%
Knorr Hönsbuljong, pasta 1 x 5 kg
/g
75.0 g
0%

Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
25.0 g
0%

Knorr Kryddpasta Vitlök 2 x 0,34 kg
/g
25.0 g
0%

Kyckling, bröstfilé med skin
/kg
1.1 kg
0%
Champinjoner, delade
/g
200.0 g
0%
Bambuskott, konserverade
/g
200.0 g
0%
Paprika, röd strimlad
/g
200.0 g
0%
Limeblad
/g
25.0 g
0%
Thaibasilika
/g
25.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
15.0 g
0%

Limejuice
/ml
50.0 ml
0%
Ingefära, färsk riven
/g
10.0 g
0%
Citrongräs
/g
10.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Asiatisk rödcurry med kyckling, fisk, nötkött eller skaldjur
-
Röd currypasta 40.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1.0 l
-
Kyckling, bröstfilé med skin 1.1 kg
-
Champinjoner, delade 200.0 g
-
Bambuskott, konserverade 200.0 g
-
Paprika, röd strimlad 200.0 g
-
Limeblad 25.0 g
-
Thaibasilika 25.0 g
-
Limejuice 50.0 ml
-
Ingefära, färsk riven 10.0 g
-
Citrongräs 10.0 g
Förberedelser
-
Asiatisk rödcurry med kyckling, fisk, nötkött eller skaldjur
- Stek thaicurryn försiktigt i lite olja (den ska inte ta färg).
- Tillsätt vatten och kokosmjölk och koka upp. Tillsätt därefter Knorr Hönsbuljong, Knorr PPROFESSIONAL Kryddpuré Ingefära och Knorr Kryddpasta Vitlök och rör om.
- Tillsätt kycklingen och låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda i 5 minuter.
-
Vid servering
- Servera curryn med kokt ris och hackad koriander.
- Kycklingen kan bytas ut mot fisk, skaldjur, fläskkött och nötkött – eller så har man bara grönsaker. Thaicurry fungerar utmärkt som vegetarisk rätt, eftersom alla de thailändska ingredienserna ger en kraftig smak.