Menu

Ingredienser

+

Bulgogi

Nudelsallad

  • Nudlar, glas 500.0 g
  • Salladslök, skivad 50.0 g
  • Koriander, färsk hackad grovt 35.0 g
  • Pak choi 500.0 g
  • Morötter, strimlade på mandolin. 300.0 g
  • Svamp, shiitake 300.0 g
  • Sockerärtor, strimlade på längden. 300.0 g
  • Broccoli, skurena i 1 cm stora bitar. 400.0 g
  • Chili, röd, tunt skivad. 20.0 g
  • Olja, sesam 50.0 g
  • Soya, japansk light 20.0 g
  • Sambal oelek 30.0 g
  • Vitlök, färsk fint riven. 10.0 g
  • Salt

Marinad

  • Ingefära 40.0 g
  • Vitlök 15.0 g
  • Chili, röd 15.0 g
  • Sambal badjak 60.0 g
  • Ostronsås 70.0 g
  • Chiu chow chili oil (Lee kum Kee) 10.0 g
  • Yuzu - Ponzusås 20.0 g
  • Soya, japansk light 50.0 g
  • Olja, sesam 80.0 g
  • Limejuice 50.0 g
  • Hoisinsås 60.0 g

Korianderkräm

Kimchi-cashewnötter


En härlig nudelsallad med massor av olika smaker och texturer. Givetvis kan den här nudelsalladen serveras både med och utan kött.

...

Förberedelser

  1. Bulgogi

    • Blanda ihop ketjap manis, Demi-Glace, lökfond och Knorr Kryddpasta Vitlök. Lägg i köttet och låt det marinera i en timme. 
    • Stek köttet i sesamolja tillsammans med hackad lök och färsk röd chili.  
    • Vänd färskhackad pak choi i blandningen precis före servering och strö över rostade sesamfrön. 
  2. Nudelsallad

    • Dela pak choi på längden och spola i kallt vatten. Häng av och lägg därefter ut på plåt.  
    • Blanda sesamolja, sambal oelek och vitlök. Pensla pak choi-bitarna på bägge sidor och rosta dem i ugnen på 220 grader i ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna innan du skär dem i 2 cm grova bitar.  
    • Koka broccoli i saltat vatten i en och en halv minut. Spola i kallt vatten.  
    • Skiva shiitaken och hetta upp en stekpanna med 20 g sesamolja. Stek svampen gyllenbrun. Tillsätt sojan och låt svalna.
    • Blötlägg nudlarna i varmt vatten i ca 5 minuter. Lyft upp dem ur vätskan och låt hänga av i ett durkslag. Klipp nudlarna med en sax ett par gånger innan du blandar dem med marinaden (se recept).  Låt stå och dra.
    • Blanda i övriga grönsaker och toppa med bulgogiköttet, korianderkräm (se recept) och cashewnötter (se recept). 
  3. Marinad

    • Mixa alla ingredienser slätt och blanda med nudlarna
  4. Korianderkräm

    • Lägg allt utom HELLMANN’S Professional i en mixer. Värm upp oljan till 58 grader. Mixa helt slätt och kyl ner. Blanda sedan med majonnäsen. 
  5. Kimchi-cashewnötter

    • Hetta upp oljan i en stekpanna och rosta nötterna tills de börjar få färg. Tillsätt salt, kimchibas och kryddpasta.  
    • Häll upp på en plåt och torka i varmluftsugn i 40 minuter. Ta ut och låt svalna. Hacka över nötterna grovt. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny