Menu

Hur komponerar man en ultimat sallad egentligen? Vilka element behövs och hur kan man lyxa till en sallad medsmå enkla medel? Här får du svaren. 

Den ultimata kompositionen

Det bästa tipset när det kommer till sallad är att börja betrakta den som vilken rätt som helst. Att få in både varma och kalla ingredienser, krisp och en krämig mjuk känsla i samma rätt ger en fräsch och härlig helhetsupplevelse som är rätt svårslagen.

Salladstips med Daniel Müllern

02:07

Tips!

Grillad romansallad + ramslöksolja och västerhavsost/parmesan = en oemotståndlig kombination.

Hitta krispet

I de flesta bra sallader bor ett krisp. Vilken slags krisp är dock en smaksak och det finns ju en mängd godsaker att välja mellan, alltifrån rostade små sesam- och solrosfrön till lite större pumpakärnor, mandlar och nötter. Gemensamt för hela krispgenren är att de även bidrar med väsentlig smak, välkomna näringsämnen och ökad mättnadskänsla. 

Ytterligare en krispig väsentlighet i salladen är givetvis krutongen. Varför inte göra det till regel än undantag att skära upp bröd som tappat stinget i krutongstorlek och frysa in. Bäst blir de som bekant om du steker dem i en kombination av olja och smör.

Gör en finsmakarsallad

Av någon anledning är inte sallad någon högstatusrätt i vår bransch. Det går dock att lyfta den ett snäpp. Plockain en massa härliga örter i din salladskomposition eller öppna uppnaturens skafferi och frossa i vilda örter och strandnära växter. Kombinera med skaldjur för en extra lyxig känsla.

Dressed for success 

En sallad – vare sig den är ett tillbehör eller utgör en hel rätt – blir sällan bättre än de ingredienser du varsamt dressar den med. Lägg med andra ord ner lite tid på att undersöka hur du kan slunga dina sallader till oanade höjder.

Nog pratat – nu ska här fixas sallader. Nedan hittar du våra favoriter.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny