Menu

Trött på plocksallad och mache? Ta det lugnt, det finns betydligt fler aktörer i salladslandet som bara väntar på att landa på en tallrik nära dig. Tillåt oss presentera exotiska mizuna och tatsoi samt den bortglömda portulaken och mållan. Svåra att få tag på? De går alldeles utmärkt att odla själv. Lycka till!

Mizuna 

Mizuna är en mild, yvig och spenslig kålväxt som används flitigt i japan. Använd rakt upp och ner som den är eller använd i dina varma rätter som soppor och gratänger.  Mizuna finns inte alltid att få tag på men kan med fördel odlas inomhus i kruka.

Tatsoi

Med sina vackert djupgröna krispiga blad och milda runda smak har tatsoi en självklar plats i såväl sallader som varma rätter. Tatsoi är släkt med pak choi och flera andra kålsorter och passar ihop med samma härliga råvaror som sina släktingar, till exempel soya, ingefära och chili.

Portulak

Trots att den är både frisk, syrlig, saftig och allmänt trevlig har portulaken fallit i glömska. Bladen är små och lite tjocka och går utmärkt att använda i en trevlig sallad.

Målla 

Där vissa ser mållan som ett ovälkommet ogräs ser vi en delikatess som pryder sin plats i såväl sallader som soppor, grytor och så vidare.

Källor: 

runabergsfroer.se 
svegro.se 
spisa.se

Produkter
Recept
Favoriter
Meny