Menu

Så, du har lusten, platsen, stödet och myllan, då är det bara en sak kvar: att skrida till verket. 

Att odla egna grödor kan bli ett precis så stort eller litet projekt som du själv vill. Men vår rekommendation är nog ändå att du börjar enkelt och i liten skala för att se vart det barkar. Den ekonomiska vinningen kanske inte blir så stor, men tillfredställelsen och stoltheten över att ha odlat en näringsrik, vacker gröda kan räcka långt. Åtminstone till en början. Varför inte börja med ett vackert, väldoftande och tåligt kryddland? Här är några tumregler. 

1. Håll dig till reglerna

En självklarhet kan tyckas, men att följa instruktionerna på fröpåsar och att anpassa grödorna efter årstid och klimatzon är trots allt a och o för att lyckas. 

2. Hitta solen

Kryddor behöver sol, i övrigt är de ganska kravlösa. Hitta med andra ord en solig plats för ditt kryddland oavsett om du odlar i pallkrage eller direkt på friland.

3. Håll koll på dina plantor 

Örterna ska helst inte gå i blom. Plocka därför frekvent när dina örter börjar frodas. 

4. Låt inget förgås

Producerar ditt kryddland mer örter än du kan göra av med? Torka, frys in, ge bort, gör smakrika oljor, pestos och en mängd andra goda grejer.  

5. Berätta om din framgång

Låt dina ansträngningar komma i ljusan dager genom att berätta att kryddorna kommer från egen odling. Skryt om örter och andra växter luktar aldrig illa.

 

”Skryt om örter och andra växter luktar aldrig illa.”

Produkter
Recept
Favoriter
Meny