Menu

Ingredienser

+

Gör så här


En klimatsmart och proteinrik gryta som är framtagen för förskola, skola och äldreomsorg. Perfekt som beredskapsmat då den kan tillagas utan färskvatten och fungerar på stekhäll (el eller gas). Serveras med tortillabröd för ett komplett och mättande mål. Kryddig tomatbas, vegansk majonnäs och picklad rödlök ger en härlig smakupplevelse även i krissituationer.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Häll kikärtsspadet över proteinet, så att det täcker. Låt svälla i 10 minuter 
    • Sila bort vätskan, men spara den tills senare. Låt proteinet torka i 10 minuter. 
    • Hetta upp stekhällen med rapsolja. Stek på proteinet och krydda med grillkrydda och kebabkrydda. Tillsätt lök, kikärtor, vitlök, cayennepeppar och Tomatino. Blanda runt ordentligt och tillsätt kikärtsspadet som du sparat. Servera i tortillabröd tillsammans med dressing och picklad rödkål.
    • Dressing: Blanda ihop alla ingredienser. 
    • Picklad rödkål: Strimla kålen och blanda med salt och socker tills det
Produkter
Recept
Favoriter
Meny