Toast med Black Eye bönor och parmesan
En fyllig och lätt rökt bönröra som blir riktigt god kyld på nyrostat vitlöksbröd toppad med ny riven parmesan

Ingredienser
Toast med Black Eye bönor och parmesan
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Olja, oliv
/msk
6.0 msk
0%
Lök, gul, fin hackad
/g
150.0 g
0%
Morot,fin tärnad
/g
125.0 g
0%
Vitlök 4 rivna och en hel
/stk
5.0 stk
0%
Bönor, blackeye blötlagda över natten
/g
450.0 g
0%
Sidfläsk, kallrökt
/g
75.0 g
0%
Vatten
/l
1.8 l
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Bröd, baguette skivad
/stk
0.0 stk
0%
Persilja, hackad
/dl
0.5 dl
0%
Ost, parmesan riven
/kg
0.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Olja, oliv 6.0 msk
-
Lök, gul, fin hackad 150.0 g
-
Morot,fin tärnad 125.0 g
-
Vitlök 4 rivna och en hel 5.0 stk
-
Bönor, blackeye blötlagda över natten 450.0 g
-
Sidfläsk, kallrökt 75.0 g
-
Vatten 1.8 l
-
Lagerblad 2.0 st
-
Bröd, baguette skivad
-
Persilja, hackad 0.5 dl
-
Ost, parmesan riven
Förberedelser
-
Gör så här
- Mjukstek lök, morot och vitlök i olivolja vid moderat värme utan att de tar färg. Tillsätt bönor, rökt bacon, Knorr Hönsbuljong, vatten och lagerblad koka upp och sjud tills bönorna är mjuka ca 1 – 1.5 timma. Krydda med salt och peppar. Låt dra.
- Pensla bröd skivor med olivolja och vitlök och rosta i ugn.
- Lyft ur fläsk och lagerblad och slå av buljongen från bönorna. Blanda bönor med 1 msk olivolja, krydda med salt och peppar och addera fräschör lite nypressad citron.
- Servera bönröranpå vitlöksbröd med färsk riven parmesan och ny hackad persilja.